Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Madeleine bokdebuterar med "Stella och hemligheten"

28 jan, 2019 
AvMalin Karlberg
prinsessan madeleine bok
Prinsessan Madeleine har skrivit sin första bok. Nu släpps barnboken "Stella och hemligheten", som hon skrivit ihop med Karini Gustafson-Teixiera och Marie Oskarsson.
Annons

Prinsessan Madeleine kan numera titulera sig författare. I början av juni släpps hennes första bok, Stella och hemligheten – men redan nu visar prinsessan upp omslaget till barnboken, som riktar sig till barn i lågstadieåldern. På bokomslaget tituleras hon inte som prinsessa, noterar Svensk damtidning. Istället listar bokomslaget ”Madeleine Bernadotte” som huvudförfattare.

stella och hemligheten av madeleine bernadotte

Stella och hemligheten handlar om integritet, självkänsla och förtroenden och ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med prinsessans välgörenhetsorganisation Childhood Foundation.

– Under flera år har vi längtat efter att vår bok, Stella och hemligheten, ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer, säger prinsessan Madeleine om boksläppet.

Annons

”Boken vill ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra”, skriver Hovet i ett pressmeddelande.

Boken har prinsessan Madeleine skrivit ihop med väninnan och kollegan Karini Gustafson-Teixiera samt barnboksförfattaren Marie Oskarsson. Illustrationerna står Stina Lövkvist för.

Läs även:

Foto Kungahuset

Annons