cavapoo victoria daniel estelle oscar

Kronprinsessfamiljen har skaffat en ny hund! Valpen heter Rio – det avslöjade hovet i helgen.

I ett Instagraminlägg skrev hovet: ”Kronprinsessfamiljen presenterar en ny familjemedlem: Rio. Rio är en cavapoohund. Han har bott på Haga i en veckas tid”.

Vad kan då namnet Rio betyda?

Det första som slår en är ju Rio de Janeiro, jättestaden i Brasilien som ofta kallas för Rio, kort och gott. Staden är känd för sin karneval. Alla vet att kronprinsessfamiljen gillar festliga tillställningar – men det finns ju också en närmare koppling till Brasilien. Drottning Silvias familj är brasiliansk, på hennes mamma Alices sida. Alice Sommerlath föddes som Alice Soares de Toledo i brasilianska staden São Paulo år 1906. Kanske kommer nästa hundvalp döpas till Paulo?

Victoria visade upp hunden på promenad

Första gången vi fick korn på hunden var det under en promenad där hela familjen – kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar – var med.

Rio kurade i Victorias famn, innanför hennes beiga vindtygsjacka. Så små vovvar ska ju inte gå några längre sträckor förrän de har vuxit till sig. Så valpen fick helt enkelt lifta med sin kungliga matte.

– Det var så gulligt, prinsessan Estelle verkade så lycklig över valpen och hon sprang fram till Victoria flera gånger och klappade den, har ett ögonvittne berättat för Svensk Damtidning.

Cavapoo är en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel.

Victoria är inte den enda med en ny hund. Madeleine och Chris har nyligen skaffat en ny hund och Svensk Damtidning avslöjade att den lilla Florida-valpen redan har fått ett namn.

– Hunden heter Teddy och är en valp, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

 

Läs mer:

Här visar kronprinsessan upp sin nya hundvalp

Se första hundpromenaden med familjens nya valp

Mest läst