Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Förklaringen till ledtrådarna om Ica-Stig och Ica-Stina

01 feb, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografPeter Gehrke/ICA
Suzanne Reuter och Björn Kjellman
Liljor, vykort och stjärntecken är några av ledtrådarna som dykt upp i reklamfilmerna inför avslöjandet om Ica-Stig och Ica-Stina.
Här är den samlade listan!
Annons

Videon kunde inte hittas

I helgen blev det klart att Björn Kjellman är nya Ica-Stig och att Suzanne Reuter kommer att spela rollen som Ica-Stina i de nya reklamfilmerna. De efterträder Loa Falkman, som valde att hoppa av efter sex år.

Inför avslöjandet lade Ica in en rad ledtrådar i sina reklamfilmer. Nu efter avslöjandet har det också lagts upp ett klipp som går igenom ledtrådarna. Här är listan!

Fångtröjan

I Loa Falkmans avskedsfilm lägger han upp sin kavaj på en jackhängare, där också en svartvitrandig fångtröja hänger. Det är en referens till filmen Vägen ut, som utspelar sig på ett fängelse, och där Björn Kjellman spelar huvudrollen.

Vykortet

Ledtråd nummer två var ett vykort med texten Greetings from England och en bild på en lastbil. Det engelska ordet för lastbil är lorry, precis som kulklassikern Lorry – tv-serien som Suzanne Reuter var med i på 1980- och -90-talet.

Liljorna

Vid två tillfällen syntes liljor. Dels i en reklamfilm och dels på Icas hemsida. Namnet Susanne går tillbaka till ett hebreiskt namn som betyder just lilja. Kanske inte den mest uppenbara ledtråden.

Annons

Tvillingarna

På tv:n i en av reklamfilmerna syns tvillingarnas stjärntecken. Både Suzanne Reuter och Björn Kjellman är födda i det stjärntecknet.

Eva och Adam

När en bild på Eva och Adam (och ormen) syntes i rutan var det många som gjorde kopplingen till filmen Adam & Eva, som Björn Kjellman spelade en av huvudrollerna i.

”Lena Svensson till kassan”

I högtalarsystemet hörs Lena Svensson namn ropas upp vid ett tillfälle. Det är en referens till Suzanne Reuters rollfigur i Svensson, Svensson.

Reklamaffischerna

På reklamskyltarna som satts upp på stan gick det att ana att det inte bara skulle bli en utan två efterträdare till Loa Falkman. På Kjellmans affisch fanns en nallebjörn i bakgrund, och på Suzanne Reuters kavaj satt en gyllne skalbagge som en nickning till hennes Guldbagge som hon vann i kategorin bästa kvinnliga huvudroll 1994 för Yrrol.

Läs mer:

Annons