Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Första bilden på Imelda Staunton som drottning Elizabeth i The Crown

02 aug, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Drottning Elizabeth II.
Säsong fem av Netflix-succén The Crown spelas just nu in och det har blivit dags att byta skådespelare till drottningen.
Imelda Staunton heter den nya Elizabeth, och nu vet vi hur hon kommer att se ut!
Annons
5 saker om Imelda Staunton du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Imelda Staunton du kanske inte visste

Efter en hel del om och men på grund av coronapandemin har inspelningarna av den femte säsongen av The Crown nu påbörjats i London. Den kommer att ta vid där säsong fyra slutade, i början av 90-talet och lär sträcka sig fram till 2003.

Och det kommer inte ta slut där. Enligt serieskaparen Peter Morgan krävs också en sjätte säsong för att knyta ihop säcken.

– När vi började diskutera handlingen i säsong fem insåg vi att för att kunna göra den komplexa historien rättvisa, behövde vi gå tillbaka till originalplanen och göra sex säsonger, sade seriens skapare Peter Morgan förra sommaren.

Hon spelar drottning Elizabeth i säsong 5

Skådespelarna byts emellanåt ut under seriens gång. Vi har till exempel sett Claire Foy i rollen som drottning Elizabeth II under de två första säsongerna. För den insatsen vann hon en Golde globe som bästa kvinnliga skådespelare 2017.

Hon efterföljdes av Oliva Coleman som vunnit en Oscar som bästa kvinnliga skådespelare för rollen i The Favourite.

Annons

Och nu har det alltså blivit dags för Imelda Staunton att axla rollen som drottningen. Hon har tidigare gjort sig känd som den inte jättelättälskade Dolores Umbridge från Harry Potter och Fenixordern, och som Maud Bagshaw i Downton Abbey-filmen.

Första bilden på nya drottningen

Nu har Netflix delat med sig av en bild på skådespelaren från inspelningen. Hon har grått, permanentat hår, en knytblus och ett pärlhalsband.

”En tidig glimt av vår nya drottning Elizabeth II, Imelda Staunton”, står det i Instagraminlägget.

Hur reagerar följarna på det då? Jo, de är givetvis glada att se denna första bild på drottningen, men vissa tycker att hon mest påminner om en av sina tidigare rollfigurer.

”Det enda jag kan se är Dolores Umbridge” skriver en person.

”Hon har i alla fall inte på sig en rosa dräkt”, skriver en annan med hänvisning till Harry Potter-skurkens klädsel, samtidigt som andra tror att Imedla Staunton kommer klara uppdraget med bravur.

”Yessss! Så bra rollsättning i den här serien”.

Imelda Staunton som Dolores Umbridge.

The Crown säsong 5 kommer til Netflix någon gång nästa år!

Annons