Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Framing Britney Spears – så ser du den omtalade dokumentären gratis i Sverige

16 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Britney Spears.
Dokumentären Framing Britney Spears har fått stor uppmärksamhet världen över, för hur den visar hur illa behandlad artisten blivit under hela sin karriär.
Nu går den också att se i Sverige, utan kostnad.
Här är vad du behöver veta om Framing Britney Spears – dokumentären alla pratar om.
Annons
Britney Spears karriär i bilderBrand logo
Britney Spears karriär i bilder

Dokumentären Framing Britney Spears sändes först på amerikanska Hulu, men hare snabbt fått spridning över hela världen.

I dokumentären visar man hela Britney Spears karriär, från att hon var barn och kämpade med talangjakter, tills det att hon blev en av världens absolut största och mest bevakade artister.

Genom hela karriären har Spears blivit utsatt för sexism, och fått frågor om sin oskuld, eventuella pojkvänner och sin sexualitet oftare än hon har fått prata om sin musik.

Dokumentären tar också upp hur Britney Spears är satt under sin pappa, Jamie Spears, förmyndarskap, något som har lett till folkrörelsen Free Britney. Många menar att Britney Spears inte borde ha en förmyndare, och att hon genom sin Instagram skickar tecken på att hon vill bli fri.

Hur har dokumentären tagits emot?

Utöver att frågorna kring pappa Jamie Spears förmyndarskap har lyfts och aktualiserats på nytt, så har även expojkvännen Justin Timberlake kritiserats. I Framing Britney Spears tas deras relation nämligen upp, och det blir tydligt hur Britney Spears målades upp som den elaka efter uppbrottet – samtidigt som Justin Timberlake bara hyllades för att han ”hade fått Britney Spears i säng”.

Annons

Dokumentären har gjort att Justin Timberlake nu har gått ut och bett om ursäkt till både Britney Spears och Janet Jackson, som han uppträdde tillsammans med under ett kritiserat Super bowl-framträdande.

”Jag är väldigt ledsen för de tillfällen i mitt liv där mina handlingar bidrog till problemet, när jag pratade när jag inte borde, eller lät bli att stå upp för vad som är rätt. Jag förstår att jag har brustit i de här ögonblicken och många andra, och främjats av ett misogynt och rasistiskt system”, skriver Justin Timberlake bland annat i ursäkten på Instagram.

Hur ser jag Framing Britney Spears i Sverige?

Den som vill se Framing Britney Spears i Sverige behöver inte längre finkamma internet – nu går det nämligen att se dokumentären på Cmore och på TV4 Play. På Cmore kan du se dokumentären utan reklam om du betalar för abonnemang, medan TV4 Play visar den med reklam, men utan kostnad.

Annons