Surrogatmödraskap - kort förklarat
0:57

Efter reklamen: Surrogatmödraskap - kort förklarat

(0:57)

Slå på ljud

Fredrik Eklund och maken Derek Kaplan fick tvillingarna Freddy och Milla för 3,5 år sedan, med hjälp av en surrogatmamma.

Nu börjar barnen bli så stora att de är egna individer, och även om Fredrik kallar det för den bästa åldern i ett inlägg på Instagram, så kommer det också med utmaningar.

I ett inlägg berättar han om sin och Dereks strategi för att barnen ska växa upp som trygga och givmilda individer.

”Ända sedan Milla föddes har vi berättat för henne hur stark och smart hon är, långt innan hon ens kunde förstå orden. På senare tid har jag tittat på mycket Wonderwoman och Catwoman med henne. Jag säger till henne att hon har supermakter. Ja, hon gillar vackra prinsessor också, men vi ger henne möjlighet att bli vad hon vill, vara djärv och stark, och så framgångsrik hon vill”, skriver Fredrik Eklund.

Bella Hadid säljer lyxiga takvåningen i New York

Fredrik Eklunds kamp för barnen

Med sonen är det i stället annat som är i fokus – eftersom killar generellt inte får visa känslor på samma sätt som tjejer så vill de lära honom att man får vara emotionell.

”Freddy å andra sidan är så stor och stark för sin ålder (och kommer att växa förbi sina pappor utan problem) och vi gör vårt bästa för att få honom att växa upp till att vara snäll och känslig. Det är okej att gråta, det är viktigt att krama och säga förlåt”, skriver Fredrik Eklund.

10 kändispar som har fått barn genom surrogatmödraskap

Samtidigt är han noga med att barnen inte ska bli bortskämda, fast de lever ett lyxigt liv på grund av hans välbetalda jobb.

”När de inte vill äta maten eller klagar om att de vill ha mer av något de redan har, pratar vi med dem om att barnen runt om i världen har väldigt lite jämfört med dem”, skriver han, och menar att deras största uppdrag som föräldrar är att göra dem till givmilda och generösa personer.

”Det här är kanske den viktigaste lektionen, hur vi hjälper dem att växa upp till några som vill göra skillnad".

Mest läst