Gift vid första ögonkastet-Louise: Därför drabbades jag av en stroke
Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021
1:08

Efter reklamen: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021

(1:08)

Slå på ljud

Louise Gustafsson är en av de kärlekssökande personerna i årets säsong av Gift vid första ögonkastet. Hon matchades ihop med Jonas Lundmark och om de fortfarande är ett par idag återstår att se. Hittills har tittarna fått förstå att de uppskattar varandras sällskap.

Något som var viktigt för Louise att snabbt berätta för Jonas var att hon för två år sedan drabbades av en hjärnblödning – och hur hon påverkats av det ännu.

– Jag mådde jättebra. Jag skulle till och med säga att jag var i mitt livs form. Jag kände mig frisk och stark – både fysiskt och mentalt, säger Louise i en intervju med Expressen om tiden innan hjärnblödningen.

”Jag tittade på läkaren och frågade 'kommer jag att dö nu?'”

Det startade som en helt vanligt dag där Louise gick till gymmet innan jobbet. Efter träningspasset kände hon sig ostadig, och väl hemma igen så förstod hon inte hur spisen fungerade när hon skulle laga sin frukostgröt. Sedan kunde hon varken hänga med i ett digitalt jobbmöte eller skriva ihop ett mejl – och därefter slog en sprängande huvudvärk till.

Jonas Lundmark och Louise Gustafsson i Gift vid första ögonkastet.

Jonas Lundmark och Louise Gustafsson i Gift vid första ögonkastet.

Efter många timmars sömn sökte hon vård dagen efter. Sjukvårdsupplysningen bad henne att ta sig till akuten, men inte ens då tänkte Louise att det kunde vara något allvarligt. Efter flera tester och kontroller utan svar gjorde hon en hjärnröntgen. Då kunde läkarna se att hon drabbats av en blödning i höger hjärnhalva.

– Det var det sista jag hade trott och jag började gråta. Det kändes helt surrealistiskt med en hjärnblödning, jag var ju bara 30 år. Jag minns att jag tittade på läkaren och frågade ”kommer jag att dö nu?” men han lugnade ner mig, säger Louise till Expressen.

Gift vid första ögonkastet-Sofia Lindhes infektion efter förlossningen

Det var orsaken bakom hjärnblödningen

Med tanke på att Louise var både ung och frisk stod läkarna frågandes till orsaken bakom hjärnblödningen. Efter en mer avancerad röntgenundersökning fick hon tillslut svar.

– Den berodde på att jag hade en aneurysm, en försvagning på ett kärl i hjärnan. Det är väldigt vanligt, men det är ovanligt att de brister, speciellt när man är så ung, säger hon.

Louise i Gift vid första ögonkastet.

Louise genomgick en riskfylld hjärnoperation. Det fanns inga garantier att hon skulle bli sig själv igen efter det, och det fanns en risk att hon aldrig skulle vakna igen. Men hon hade inget val, om hon inte gjorde operationen fanns också en risk att drabbas av en hjärnblödning igen.

Allt gick tack och lov bra, och idag har Louise likt andra personer som varit med om något traumatiskt börjat uppskatta livet på ett annat sätt än innan, vilket hon beskriver för sin nya make i Gift med första ögonkastet.

Så lever paren från Gift vid första ögonkastet 2021 – ett år senare

Mest läst