Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Goldie Hawns och Kurt Russells kärlekssaga – så har de hållit i 38 år

12 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Goldie Hawn och Kurt Russell
Goldie Hawn och Kurt Russell har varit ihop i 38 år, och är ett av Hollywoods mest stabila par.
Skådespelarna är dock fortfarande inte gifta med varandra – något Goldie Hawn tror är nyckeln till den lyckade relationen.
Här är stjärnornas vackra kärlekssaga, som började långt innan de blev ihop.
Annons
Fem kändispar vi minnsBrand logo
Fem kändispar vi minns

Det var 1966 som Goldie Hawn och Kurt Russell träffades för första gången. Han var 16 och hon 21 när de spelade in filmen The one and only, genuine, original family band. Redan då tyckte de om varandra, men åldersskillnaden var för stor.

– Jag tyckte han var bedårande, men han var alldeles för ung. Sen år senare träffades vi igen, och då mindes jag att jag gillade honom väldigt mycket när jag hade träffat honom första gången, har Goldie Hawn sagt.

När de två sprang på varandra igen hade det hunnit bli 1983, och de skulle spela in filmen Swing shift tillsammans. Goldie Hawn hade då två kraschade äktenskap i bagaget. Hon hade året innan skilt sig från exmake nummer två, Bill Hudson, som hon fått barnen Kate och Oliver med. Kurt Russell hade samma år skilt sig från hustrun Susan Hubley, som han har sonen Boston Russell med.

Kurt Russell var dock ordentligt bakfull när han träffade Goldie Hawn för första gången på 17 år – och det hade kunnat gå illa.

Annons

– Jag var inte beredd på vad jag skulle se, och hon hade en fantastisk kropp. Så det första som kom ur min mun var ”du har en underbar figur”. Det kom snabbt och hade kunnat landa fel, men hon sa ”jaså, tack så mycket”, har Kurt Russell berättat.

Goldie Hawn och Kurt Russell i Swing shift.

Polisen avbröt Goldie Hawns första dejt med Kurt Russell

Under filminspelningarna tog Kurt Russel ut Goldie Hawn på deras första dejt. Efter en sväng på The playboy club där de pratade i flera timmar, så bestämde de sig för att besöka det hus som Hawn precis hade köpt för att renovera. Problemet var bara att hon inte hade nyckeln till sin nya bostad – och när de brutit sig in kom polisen.

Paret i början av sin relation.

Men polisavbrott eller inte, så blev dejten en succé. Efter att ha tagit in på hotell tillsammans har de två alltid bott ihop sedan dess, och tre år senare föddes deras enda gemensamma barn, sonen Wyatt.

Annons

Nu har de hållit ihop i snart 38 år – men valt att inte gifta sig. Att ingen av dem känner att de måste stanna om de inte vill är en av anledningarna till att de varit tillsammans så länge, tror Goldie Hawn.

– Vi har klarat oss perfekt utan att gifta oss. Jag känner mig redan hängiven och är inte det poängen med att gifta sig? Så länge mitt emotionella tillstånd är att jag är hängiven, ärlig, omtänksam och kärleksfull, så kommer vi klara oss bra.

Kurt och Goldie 1993.

Läs mer:

Annons