Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Grammy Awards 2019: De 5 bästa ögonblicken!

11 feb, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Somnade du också under nattens Grammy Awards? Vi har sammanfattat galans mest minnevärda ögonblick!
Annons

I natt var det dags för den 61:a upplagan av Grammy Awards i USA. På den amerikanska galan belönas fjolårets främsta musikinsatser och på plats syntes de allra största namnen i branschen.

Här är de 5 bästa ögonblicken från galan, utan inbördes ordning!

1. Det blev storslam för Sverige

I natt vann soundtracket i storfilmen Black Panther flera priser, musik som bland annat skrivits av den svenske låtskrivaren Ludwig Göransson. This is America blev inte bara årets bästa låt, utan vann även i kategorierna årets skiva, bästa musikvideo, bästa musikframträdande och årets soundtrack.

Ludwig Göransson var mitt uppe i en intervju på röda mattan när han fick glädjebeskedet – heja Sverige!

Annons

2. Michelle Obama var galans stjärna

Under galan överraskade den forna presidentfrun Michelle Obama stort genom att plötsligt kliva upp på scen för att hålla ett tal. Publikens respons var överväldigande och Obama bemöttes med rungande applåder i flera minuter innan hon kunde påbörja sitt tal.

– Musiken hjälper oss att dela glädje och sorg, att lyssna på varandra och bjuda in varandra, sa Michelle Obama bland annat.

Se hela talet här.

3. Lady Gaga lyfte psykisk ohälsa

Hyllade A Star is Born, med Lady Gaga och Bradley Cooper, har sprängt alla möjliga kassarekord. Nu har den också belönats med flera Grammys. I natt vann filmlåten Shallow i kategorin bästa popduo samt bästa låt skriven för visuellt medium. Även låten Joanne (Where do you think you’re goin?) belönades i kategorin bästa soloframträdande.

Annons

Lady Gaga var på plats för att ta emot priserna och under sitt tacktal var artisten märkbart berörd.

– Jag är så stolt över att vara delaktig i en film som tar upp psykisk ohälsa, något många artister lider av. Så titta inte bort om du ser någon som mår dåligt, vi måste ta hand om varandra, sa hon i sitt tal.

4. Cardi B skrev historia

Cardi B har på kort tid blivit en av världens största kvinnliga rappare, med hits som Bodak Yellow, I Like It och Finesse. Under nattens gala skrev artisten historia när hon kammade hem vinsten för bästa rapalbum, ett pris som aldrig tidigare vunnits av en kvinna.

Annons

– Jag vill tacka alla som var involverade, men framför allt min dotter, sa Cardi B på scen.

Se hela talet här.

5. Dolly Parton fick stående ovationer

Gång på gång bevisar sångerskan Dolly Parton, 73, att åldern bara är en siffra. Nattens gala var inget undantag, då hon äntrade scenen tillsammans med bland andra Miley Cyrus och Katy Perry. Tillsammans rev de av några av artistens största hits och framträdandet fick stående ovationer av publiken.

Fun fact – Dolly Parton är faktiskt Mileys gudmor!

Annons

Läs mer:

Foto: TT

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons