Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Grease blir tv-serie på HBO – här är allt vi vet

16 okt, 2019 
AvEmma Castman
Den klassiska musikalfilmen Grease kommer att bli tv-serie, det meddelar den nya streamingtjänsten HBO Max. Här är allt vi vet om handling, skådespelare och premiär.
Annons

HBO:s nya streamingtjänst, HBO Max, kommer att göra tv-serie av den klassiska musikalfilmen Grease från 1978. Det skriver bland annat The Hollywood Reporter.

Serien kommer att heta Grease: Rydell High och handlingen utspelar sig på skolan som John Travoltas karaktär Danny Zuko och Olivia Newton-Johns karaktär Sandy Olsson studerade vid i originalfilmen.

Enligt HBO Max kommer en del bekanta rollfigurer från originalfilmen att återkomma i den nya serieversionen, men vilka det handlar om är inte officiellt ännu. De meddelar även att musiken i serien kommer att innefatta såväl nyskrivna låtar som några av originalets klassiker.

Grease är ett ikoniskt popkulturfenomen som har fungerat i flera generationer, säger Sarah Aubrey”, kommunikationsansvarig på HBO Max, i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Det här kommer att bli Grease 2.0 men med samma anda, energi och spänning som vi associerar klassikern till. You’re the One That I Want!”.

Annons

Hur många avsnitt Grease: Rydell High kommer att bestå av är inte kommunicerat. Det finns inte heller något bestämt premiärdatum. HBO Max lanseras våren 2020.

Det kommer en tredje Grease-film

I april i år kom även beskedet om att en ny Grease-film är på väg. Den klassiska musikalfilmen från 1978 fick en första uppföljare redan fyra år efter premiären – och numera är berättelsen om John Travoltas och Olivia Newton Johns heta sommarfling mer eller mindre kultförklarad.

Den nya filmen ska ta avstamp i låten Summer nights, och kommer därmed att utspela sig före den första filmens handling. Det vill säga sommaren då Danny Zuko och Sandy Olsson träffades för första gången.

Filmen ska heta Summer loving och manuset skrivs av John August, bland annat känd för Kalle och chokladfabriken och den otecknade versionen av Aladdin.

Foto: Polydor Records

Läs mer:

Annons