Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Greta Thunberg hyllas av Bill Gates för sin gärning

01 mar, 2021 
Bill Gates tar upp kampen för klimatkrisen, och har släppt en ny bok på ämnet.
Nu hyllar han svenska tonåringen Greta Thunberg för hennes insats för klimatet.
– Jag har en otrolig beundran för personer som Greta, säger Microsoft-grundaren.
Annons
Greta återvinner Donald Trumps hånfulla kommentarBrand logo
Greta återvinner Donald Trumps hånfulla kommentar

Microsoft-grundaren Bill Gates är en av världens allra rikaste och mest inflytelserika män – och nu ger han sig in i kampen för klimatet. I sin nya bok How to avoid a climate disaster konstaterar Gates att världens nettoutsläpp måste ner på noll till 2050 om planeten inte ska drabbas av katastrofala följder i klimatet.

Han har också en tydlig bild om vart fokus borde ligga för att rädda klimatet.

– Det handlar egentligen om flygbränsle, stål- och cementindustrin. Om du tar de tre minskar 20 procent av utsläppen. De får inte tillräckligt fokus, säger Bill Gates i en intervju ned News18.

Greta Thunberg hyllas av Bill Gates: ”Beundran”

En som har varit viktig i klimatkampen är svenska tonåringen Greta Thunberg, som började sin skolstrejk för klimatet i augusti 2018, och sedan dess blivit en av planetens mest omtalade personer. Thunberg, som nyligen fyllde 18 år, har utnämnts till Person of the year i tidningen Time, hållit tal i FN och varit förebild för miljoner världen om som också har börjat strejka för klimatets skull.

Annons

Ett av hennes fans är uppenbarligen Bill Gates, som nu lyfter 18-åringens aktivism som viktig.

– Jag har en otrolig beundran för personer som Greta, säger Bill Gates till News18.

Bill Gates menar att den typen av uppmärksamhet som Greta Thunberg har gett klimatkrisen är något som bara måste öka de kommande åren.

– Uppmärksamheten för frågan måste öka och fortsätta vara väldigt, väldigt hög de närmaste 30 åren. Olika partier kommer ha makten i olika länder men de får inte släppa den här frågan, säger Bill Gates till sajten.

Annons