Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Greta Thunbergs miljökamp blir kunskapsserie av BBC

15 feb, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
Efter den prisbelönta dokumentären Greta kommer nu nästa ambitiösa produktion om den 18-åriga klimataktivisten Greta Thunbergs liv – en tv-serie av BBC.
Annons
Allt om Greta ThunbergBrand logo
Allt om Greta Thunberg

Greta Thunberg: A Year to Change the World heter tv-serien som ska samproduceras av brittiska BBC och amerikanska PBS, rapporterar Moviezine.

Sajten skriver att skaparna har följt Greta Thunberg sedan augusti 2019 och citerar seriens producent Rob Liddell som utlovar "en inblick i hur det är att vara en världsikon".

Producenten: ”Stort privilegium”

För brittiska The Guardian förklarade Rob Liddell projektet redan i fjol så här:

– Klimatförändringen är antagligen den viktigaste frågan i våra liv så det känns aktuellt att göra en tv-serie som undersöker fakta och vetenskap bakom detta komplexa ämne. Att kunna göra det tillsammans med Greta är ett stort privilegium.

Tar vid där filmen slutade

I dokumentären Greta av Nathan Grossman som släpptes 2020 fick vi följa med den uppmärksammade klimataktivismen Greta Thunberg från den allra första dagen som hon strejkade utanför riksdagen 2018 fram tills hon seglade över Atlanten för att delta i FN's stora klimatmöte sommaren 2019.

Annons

Tv-serien Greta Thunberg: A Year to Change the World kommer ta vid där filmen slutade och följa Gretas resa fram till idag. Serien ska förutom att följa Greta även ta hjälp av forskning för att borra än djupare in i den komplexa miljöfrågan.

Serien kommer bestå av tre avsnitt. Premiärdatum är ännu inte satt.

LÄS MER:

Annons