Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Iris Persson död vid 97 års ålder – Gunillas stora sorg: ”Inte förberedd”

02 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografThomas Engström
Hollywoodfrun Gunilla Perssons liv har, under de senaste åren kantats av oro för mamma Iris hälsa.
Efter en lång tids sjukdomskamp har Iris nu somnat in.
Hon lämnar jordelivet vid 97 års ålder.
Annons
5 oförglömliga stunder i Svenska HollywoodfruarBrand logo
5 oförglömliga stunder i Svenska Hollywoodfruar

Gunilla Persson, känd från realityprogrammet Svenska Hollywoodfruar, har under flera år vårdat sin mor i hemmet i Los Angeles. I tv-programmet, som sändes i TV3, kunde tittarna följa Gunilla ta striden för att hennes mamma skulle få rätt vård.

Nu har hennes mamma somnat in vid 97 års ålder. Det meddelar Gunilla i ett inlägg på Instagram intill ett vackert bildspel på Iris.

”Jag kan knappt skriva dessa rader så mycket faller tårarna”, inleder hon inlägget där hon ger det dystra beskedet.

Gunilla Perssons sista tid med mamma Iris

Gunilla Persson, som var otroligt nära sin mor skriver vidare att hon är i total chock, och att stödet från hennes dotter Erika varit ovärderligt under den tuffa tiden.

Hollywoodfrun beskriver händelseförloppet, som utspelade sig under onsdagsnatten den 1 mars amerikansk tid. Om hur hon inte fick vara med mamma Iris i dödsögonblicket.

Annons

”Det värsta är när man inte är förberedd för läkaren sa att hon svarade bra på medicinen för blodtrycket och att hennes blodvärden var bra. Jag hade till och med tagit med näringen som hon skulle få imorgon bitti som är speciell för mamma. Jag gick ner en halvtimme i cafeterian och sa till sjuksköterskan att jag skulle komma tillbaka snart och då fick jag samtalet - hennes puls var svag och hjärtat hade stannat!”, skriver hon och fortsätter:

”Erika är det största stödet jag har, och hon visar nu vad hon går för. Tack gode Gud för att jag har henne. Hon läste in någonting väldigt fint som jag kommer att spela upp när jag vaknar på natten, vilket jag vet att jag kommer att göra. Vad hon läste upp för mig vill jag dela med mig när jag väl orkar och kan.”

Bara ett dygn innan dödsfallet hade Gunilla berättat för följarna på Instagram att Iris låg inlagd på intensivvårdsavdelningen på UCLA hospital i Santa Monica, efter att ha insjuknat i corona.

Annons

Vi skickar våra varmaste tankar till Gunilla och Erika under det pågående sorgearbetet. Vila i frid Iris Viola Persson.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons