Hailey Bieber, gift med popstjärnan Justin Bieber, arbetar som modell och syns ofta i stora klädkampanjer och modemagasin. 23-åringen, som nyligen prydde tidningen Vogues omslag i Spanien och Tyskland, är just nu aktuell med en designkollektion för surfmärket Roxy:

”Min tredje #RoxyxSister-kollektion med Kelia Moniz har anlänt! Det var så kul att göra det här tillsammans och vi hoppas att ni kommer älska den”, skriver hon på Instagram.

Hailey Biebers egna ord om perioral dermatit

Men yrkesvalet har inte varit problemfritt för modellen. Hailey Bieber lider nämligen av en hudsjukdom som ofta förvärras av smink- och hudvårdsprodukter.

– Jag har perioral dermatit, så vissa produkter irriterar min hud och ger mig hemska kliande utslag runt munnen och ögonen. Jag försöker alltid undvika parfymerade produkter eftersom det belastar min hud, men jag vet inte alltid vad jag använder då jag jobbar med många olika sminköser, säger hon i en intervju med tidningen Glamour.

Perioral dermatit är en hudsjukdom som enligt Vårdguiden ofta kännetecknas av röda utslag i ansiktet, till exempel runt munnen och hakan. Utslagen, som uppstår på grund av en inflammation i huden, bildar små knottror som kan ge en kliande och brännande känsla:

– Jag vet aldrig vad som kommer att trigga det och ibland kan jag inte förhindra det, men jag försöker använda så milda produkter som möjligt. Det kan till och med bli riktigt illa efter jag sovit på ett örngott på något hotell, förklarar Hailey i en intervju med Refinery29.

En bild på Justin Bieber och Hailey Bieber.

Justin och Hailey Bieber har varit gifta sedan 2018.

Reser alltid med en egen kudde

Numera tar modellen alltid med sig en egen kudde när hon är på resande fot och har även upptäckt att luften i olika städer påverkar huden:

– Jag tar preventivmedel nu, men även om jag inte har mens kan jag ändå få PMS-känningar som påverkar min hud. Min hud mår faktiskt mycket bättre i Kanada, där luften är renare än i New York eller Los Angeles, tillägger hon för Glamour.

På Vårdguiden kan du läsa mer om perioral dermatit – klicka här

Foto: TT

LÄS MER:

Gina Dirawi om kampen mot osynliga sjukdomen