Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Halloween 2019: 10 nöjesparker med läskiga aktiviteter

20 sep, 2019 
AvEmma Castman
Årets läskigaste högtid närmar sig med stormsteg. Här är tio tips på svenska nöjesparker med passande halloweenaktiviteter för alla åldrar.
Annons

Halloweenfirandet i Sverige bara ökar för varje år, och några av de bästa ställena för att komma i skrämmande bra stämning är våra nöjesparker. Här är exempel på vad nöjesparkerna erbjuder i år – från läskiga skräckhus och obehagliga spökbad till lugnare mysrys för de små:

1. Gröna Lund

Plats: Stockholm.

Öppet: 18–20 oktober, 25 oktober–3 november.

Pris: 120 kronor för entré, utan tillgång till attraktioner.

Aktiviteter: Halloween på Gröna Lund har något för alla åldrar. Från barnvänliga områden utan onda väsen till skräckfyllda distrikt där hemska clowner och otäcka zombies huserar i skrymslen och vrår. Nytt för i år är Sekten – ett skräckhus som beskrivs som nöjesparkens mest otäcka någonsin.

Halloween på Gröna Lund öppnar den 18 oktober 2019
Halloween på Gröna Lund börjar den 18:e oktober. Foto: Johan Gramén/Gröna Lund

2. Kolmården

Plats: Kolmården/Norrköping.

Öppet: 26–27 oktober, 30 oktober–3 november.

Pris: 319 kronor för en heldag i parken (269 kronor för barn 3–12 år).

Annons

Aktiviteter: Under halloween fylls hela Kolmården med rysmysiga upplevelser, otäcka varelser och spännande nyheter. Däribland sagolandet Pumpania och det helt nya skräckhuset Hospitalet – där patienter skrivs in, men inte kommer ut.

3. Tomteland

Plats: Sollerön.

Öppet: 31 oktober–2 november.

Pris: 290 kronor för en heldag i parken (230 kronor för barn 3–12 år).

Aktiviteter: Halloweenaktivitet för de lite yngre. Se olika sagofigurer tävla i en spännande melodifestival och var med och rösta fram vinnaren – eller besök trollhuset som är otäckt pyntat. Varje dag avslutas med ett spöklovsdisco.

4. Skara Sommarland

Plats: Axvall/Skara.

Öppet: 26–27 oktober, 30 oktober–3 november.

Pris: 269 kronor för en heldag i parken (249 kronor för barn 3–12 år).

Aktiviteter: Under halloween förvandlas Skara Sommarland för första gången någonsin till Scary Sommarland. Hela tivolit och alla attraktioner håller öppet, samtidigt som unika halloweenaktiviteter erbjuds runt om i parken – passande för både stora och små.

Annons

5. Liseberg

Plats: Göteborg.

Öppet: 11–13, 18–20 och 25–31 oktober, samt 1–3 november.

Pris: 110 kronor för entré, utan tillgång till attraktioner.

Aktiviteter: Halloween på Liseberg bjuder på något för alla åldrar. Från läskiga åkturer i mörkret till mysrys för de små. I år bjuder Liseberg på hela fem skräckhus – och obehagligast av dem alla är Skogen, stället där du omöjligt kan fly.

Fira Halloween på Liseberg 2019.
Halloween på Liseberg har premiär den 11:e oktober. Foto: Liseberg

6. Furuviksparken

Plats: Furuvik/Gävle.

Öppet: 26–27 oktober, 30 oktober–3 november.

Pris: 199 kronor för entré utan tillgång till attraktioner (169 kronor för barn 3–12 år).

Aktiviteter: Under halloween tätnar återigen mystiken i Furuviksparken. Förra årets uppskattade attraktioner Kaptensgården och Labyrinten är tillbaka, och i år får de dessutom sällskap av ett par spännande nyheter – däribland Skräckexpressen. Ett skräckhus utformat som ett tåg, placerat på en övergiven perrong.

Annons

7. Parken Zoo

Plats: Eskilstuna.

Öppet: 26–27 oktober, 31 oktober–3 november.

Pris: 200 kronor för en heldag i parken (150 kronor för barn 3–16 år).

Aktiviteter: I år är det fågelskrämmornas år på Parken Zoo – de har nämligen vaknat till liv och tagit över nöjesparken fullständigt. Nästan alla karuseller är öppna, och på plats finns även en spökstig – perfekt för de som vill bli riktigt skrämda.

8. Kokpunkten

Plats: Västerås.

Öppet: 26 oktober–3 november

Pris: 210 kronor för entré till badet (150 kronor för barn 4–11 år).

Aktiviteter: Under halloween förvandlas Kokpunktens bad till ett stort spökhus. Till alla ordinarie attraktioner har det adderats specialgjort ljud och ljus för läskigare känsla – och har du (o)tur stöter du ihop med ett spöke i någon av rutschkanorna.

9. High Chaparral

Plats: Kulltorp.

Öppet: 31 oktober–2 november.

Pris: 145 kronor för en heldag.

Aktiviteter: Halloween på High Chaparral bjuder bland annat på hålögda zombies, återuppståndna västernhjältar och irrande turister som blivit kvar sedan sommaren. I zombieloppet Run For Your Lives får du springa genom en mörk Vilda Västern-stad som inte bara är fylld av onda zombies som vill åt ditt liv, utan också tuffa hinder och läskiga specialeffekter. För barn 7–12 år finns det ett lite mindre läskigt lopp som pågår medan det fortfarande är ljust ute. 

Fira halloween på High Chaparall 2019
På High Chaparral kan du bland annat springa zombieloppet Run For Your Lives. Foto: High Chaparral

10. Skånes Djurpark

Plats: Höör.

Öppet: 12, 19 och 26 oktober klockan 18.30-21-30.

Pris: 199 kronor.

Aktiviteter: Årets mest skrämmande upplevelse på Skånes Djurpark kallas för Spöknatten. Då bjuds du nämligen in till att bevittna parkens dolda varelser och mörka historia. Här kommer du garanterat känna dig både iakttagen och jagad. Rekommenderat för ungdomar 10–18 år.

Fotokälla, toppbild: Liseberg

Läs mer:

Annons