Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hanna Hedlund: Därför pratar jag inte om uppbrottet med Martin Stenmarck

16 dec, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Hanna Hedlund
Hanna Hedlund och Martin Stenmarck berättade i somras att de valt att separera. Därefter har det varit tyst från det tidigare paret om själva uppbrottet.
Nu berättar Hedlund varför hon valt att inte ta upp det.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Hanna HedlundBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Hanna Hedlund

I somras lät Hanna Hedlund och Martin Stenmarck meddela att separerat efter 23 år tillsammans och fem år som gifta.

“Ja, Allt har sin tid.Vi har levt separerade i över ett halvår och har beslutat oss för att fortsätta med det. Vi har funnits där och stöttat varandra i vått och torrt och det kommer vi alltid göra”, skrev de bland annat i ett gemensamt uttalande på Instagram.

“Våra tre underbara barn är och förblir mittpunkten och det viktigaste i våra liv. Vi kommer alltid att vara familj men är inte längre ett par. Det har såklart varit en stor förändring för oss alla och vi kommer med största respekt för varandra och framförallt våra barn inte kommentera detta i andra sammanhang”, skrev de också.

Annons

Anledningen till tystnaden om separationen

Speciellt mycket mer än så har det forna paret inte pratat om skilsmässan. Sedan de berättade om det har man fått andra inblickar från deras liv. På Hanna Hedlunds Instagram har följarna till exempel sett bilder och klipp från olika resor och föreställningar.

I podcasten Jessica & Hanna – Å andra sidan, som Hanna Hedlund har tillsamman med Jessica Wahlgren berättar hon om anledningen till att hon inte skrivit så mycket om uppbrottet och känslorna kring det.

– Det tänker jag på ibland, att det är klart att man inte delar med sig av allt. Jag har ju inte delat med mig av min sorg under det här året när det varit mycket sorg. Jag har delat med mig av livslusten, för jag behöver själv se all livslust, säger Hanna Hedlund.

Insikten om livet efter skilsmässan

Hon berättar också att hon nu kan återuppleva sin barndoms vintrar när hon bland annat varit i Sälen.

– Jag har åkt så vansinnigt mycket skidor. Så att komma upp hit nu och inte ha några barn och få åka som själv vill, i backarna som vill, de tär som att bli barn på nytt. Och jag inser att det kanske är det som är nyckeln till hur man ska fortsätta livet from now on, när barnen börjar bli sina egna, säger hon och fortsätter:

– Allt som är en så barnsligt lycklig och fri, det är det man ska hålla fast vid.

Annons