Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hanna Hedlunds insikt efter parterapin med exmaken Martin

22 dec, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografClaudio Bresciani/TT, Karin Törnblom/TT
Det har gått två år sedan Hanna Hedlund och Martin Stenmarck separerade efter 23 år tillsammans.
Nu avslöjar Hanna att de gick i terapi vid tidpunkten och att hon reflekterat mycket över det på senaste tiden.
– Jag tycker att det är väldigt intressant hur snabbt man kan sänka varandras energi, säger hon i ett avsnittet av podcasten Jessica & Hanna – Å andra sidan.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Hanna HedlundBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Hanna Hedlund

Det var i juni år för ett och ett halvt år sedan som exmakarna Hanna Hedlund och Martin Stenmarck tog till Instagram för att meddela att de separerar, efter 23 år tillsammans.

I inlägget lät de även meddela att de, vid tidpunkten, redan hade levt separerade under ett halvår. Alltså i samband med Hannas medverkan i Let's dance 2021.

De poängterade även att beslutet var helt odramatiskt, att de är goda vänner och familj, samt att de kommer att fortsätta prioritera barnen. De har tre barn tillsammans; sonen Love och döttrarna Saga och Ida.

Så är Hanna Hedlunds och Martin Stenmarcks relation efter skilsmässan

I dag, två år senare, kan vi konstatera att relationen mellan Hanna och Martin tycks vara mycket god.

Annons

I en radiointervju i programmet Halv tre med Lotta Bromé nyligen berättade Martin om familjen firar jul tillsammans som vanligt.

– Jag kommer åka och hälsa på, vi firar tillsammans en stund där. Så länge det går och den traditionen går att ha, så tycker jag att den är fin att ha tillsammans, förklarade han då.

Hanna och Martin tillsammans med deras tre barn och en av barnens kompisar, på ett event i Stockholm år 2016. Fr.v. Ida, Melker, Hanna, Saga, Martin och Love.
Hanna och Martin tillsammans med deras tre barn och en av barnens kompisar, på ett event i Stockholm år 2016. Fr.v. Ida, Melker, Hanna, Saga, Martin och Love.

Hanna Hedlund har många gånger uttryckt en glädje över hennes nyfunna självständighet efter separationen; att hon klarar av att lösa problem som uppstår, utan att behöva ta hjälp från exmaken.

Men hon har också observerat att det nu har blivit tydligt vem som gjorde vad under äktenskapet. Så här kring jul hade Hanna gärna sett att de kanske hade delat upp det lite mer, nu när de faktiskt inte är gifta längre.

Annons

– Myset innan är inte så mysigt, när man stressar runt. Och det måste jag ge mig själv, att den biten har legat på mig att fixa. Nu när jag är separerad, så märker jag att det fortfarande ligger på mig att fixa alla grejer. Jag blir tokig på att man ska behöva göra det själv, sade hon i ett avsnitt av den egna podcasten, i förra veckan.

Hanna Hedlunds insikt efter parterapin med exmaken Martin

I veckans avsnitt av Hanna Hedlunds podcast Jessica & Hanna – Å andra sidan, som hon driver tillsammans med vännen Jessica Wahlgren Norman, avslöjar hon att hon nyligen reflekterat över hur lätt det är att fastna i negativa tankar och hur det faktiskt kan påverka en relation på djupet.

Hon inleder en anekdot där hon berättar hur hon lät en incident med vänninan Jessica rinna av henne, eftersom hon var ”på en så bra plats” just då. Hon menar att om man uttalar att man mår bra, så kan man skapa en sanning. Lika snabbt kan man skapa det motsatta; dålig stämning.

Se också: Jessica Wahlgren och Magnus Norman - parets kärlekshistoriaBrand logo
Se också: Jessica Wahlgren och Magnus Norman - parets kärlekshistoria

Hon börjar då reflektera över äktenskapet med exmaken.

– Jag har gått i terapi, även efter att vi separerade,... berättar hon och konstaterar att hon nu nått till den här värdefulla insikten, när hon börjat gå i terapi på egen hand.

Annons

– Jag tycker att det är väldigt intressant hur snabbt man kan sänka varandras energi. Det var faktiskt terapeuten som poängterade hur fort det går och blir en verklighet, om man har en negativ inställning. Lika snabbt, om man börjar fokusera på de här pyttesmå framstegen, blir det ju någonting jättepositivt.

Det finns alltid negativa saker att hitta, om man letar konstaterar vännerna. Både Hanna och Jessica kommer sedan överens om att det är svårt {men så viktigt) att öva på att fokusera på det positiva.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons