Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Hanna Hedlund om maken Martin Stenmarcks stöd i Let’s Dance

23 mar, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
hanna hedlund i lets dance
Med skräckblandad förtjusning valde Hanna Hedlund att tacka ja till att medverka i TV4:s Let’s Dance. Hennes största supporter i beslutet var maken Martin Stenmarck.
Annons
Här är paren som blivit kära i Let's DanceBrand logo
Här är paren som blivit kära i Let's Dance

Våren 2021 skulle Hanna Hedlund, 46, ha ägnat på vägarna med kompisen Pernilla Wahlgrens show-entourage. Hon är en av stjärnorna i ensamblen som de senaste tre åren satt upp succéföreställningarna Kort, glad och tacksam samt Pernilla Wahlgren har hybris.

– Sedan började månaderna gå och man tänkte att det kanske inte kommer öppna upp, säger Hanna Hedlund.

– Då var det faktiskt Martin som sa ”Herre gud, ska du inte passa på att göra Let’s Dance”.

Fixade en stand-in

Först tänkte hon att det inte skulle vara möjligt att tacka ja eftersom att hon egentligen skulle vara på turné just nu.

– Jag har fått frågan förut och tänkt att det skulle vara roligt men jätteläskigt. Mest roligt. Då har jag ändå inte kunnat men nu sa Martin till mig att ”du vill ju göra det här!”.

Hanna hörde efter makens uppmaning sig för med Pernilla Wahlgrens showgäng om det kanske skulle vara möjligt att fixa en stand-in för henne ut i fall att hon tackade ja till Let’s Dance och showen började rulla igen. Det gick finfint.

Annons

– Då ringde jag tillbaka till Let’s Dance och frågade om det fanns några platser kvar, säger Hanna och skrattar.

Barnens stöd till mamma Hanna Hedlund

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck har varit ett par i över 20 års tid. Tillsammans har de tre barn; 17-åriga Ida, 14-åriga Love och 8-åriga Saga. Hanna berättar att såväl maken som barnen pushade henne att snöra på sig dansskorna.

– Jag var tvungen att fråga alla, jag har ju ändå två tonåringar hemma. Men alla sa att ”JA det är klart du ska!”.

Hannas danspartner är Tobias Wallin, en Let’s Dance-veteran som gör comeback i programmet efter några års uppehåll. Hanna är glad att ha fått just honom som lärare och coach.

– Jag har sett alla säsonger som Tobias varit med i och tyckt om honom. Vi kände inte varann sedan innan men klickade direkt när vi möttes. Vi är samma skrot och korn, säger hon.

Så går repetitionerna under Let's Dance

I premiäravsnittet framförde Hanna och Tobias en cha-cha-cha som fick gott betyg av juryn. Hanna berömdes för sin utstrålning, taktkänsla och karaktär i dansen. Repetitionerna har bevisligen gått bra – men det är svårare än det ser ut, menar hon.

Annons

– Till en början var det så mycket svårare än jag trodde med räkning och teknik. Jag har ingen dansutbildning men jag har ju varit med i shower och tagit koreografi. Jag har heller ingen teknik utan har bara fuldansat och härmat. Det går inte att förklara hur annorlunda det är att pardansa, det har varit den störa utmaningen. Att vara van att göra själv och nu ta stöd och balans med någon annan.

Premiären är avklarad och därmed även Hanna Hedlunds ursprungliga mål, att hålla i minst två veckor. Siktet är nu inställt på att gå ännu längre.

– Nu vill jag inte att det ska ta slut! Jag är alldeles för dålig för att vinna, men jag vill verkligen inte åka ut ännu.

Let’s Dance sänds på TV4 klockan 20.00 på lördagar.

LÄS MER:

Annons