2:53

Efter reklamen: Fem snabba med Hannah Widell och Amanda Schulman

(2:53)

Hur är det att arbeta med sin syster?

A: – För oss är det ju det mest naturliga som finns, men det verkar som att det hade varit väldigt konstigt för många att jobba med sin syster.

H: – Ja, men att jobba med Amanda är det enklaste som finns. Vi känner varandra innan- och utantill och vi har en väldigt bra kompass i vad vi känner och tycker. Att ha massa andra kollegor från andra ställen hade bara varit jobbigt, haha!

Vilken har varit er största motgång i er karriär?

Amanda Schulmans starka inlägg om BB-krisen: "Har egentligen inga ord som kan beskriva min vrede"

A: – Haha, vi har haft så många. Nej, men den största motgången är väl när det handlar om ekonomi. Det är nog det svåraste och det som kan väga väldigt tungt.

H: – Ja, men just det här med att vi jobbat väldigt länge och drivit Perfect Day i tio år. Att bygga bolag och vara företagsledare är en väldigt svår och stor uppgift med flera anställda och så. Sen är vi serieentreprenörer – vilket gör att vi startar bolag och lägger ner bolag och det finns ju alltid en sorg i att man behöver lägga ner en idé som man trott på.

Av alla olika projekt ni har drivit då? Finns det ingen riktig flopp?

H: – Nej, men alltså vi har hundra floppar! Vi har nog fem floppar om dagen.

A: – Nej, men jag kommer ihåg en liten grej som vi har skrattat väldigt mycket åt. Vi hade ett klädmärke och gjorde en svart kavaj som blev en storsäljare, men sen hade vi väl ägglossning eller något och gjorde en kavaj i liksom blått och rosa och tänkte att ”den här kommer ju alla att ha på sig”. Vi sålde inte en enda kavaj, haha!

H: – Ja, men den är supersnygg i svart men när man tänker på den där blåa och rosa. Vi gick verkligen vilse i vår egen succé.

När är det en fördel att var offentlig?

A: – Ja, men det är väl att det öppnar en del dörrar.

H: – När man ringer ett samtal eller så kommer man ju väldigt raskt fram.. eller det kan ju vara så att ingen vill svara heller, haha! Nej, men det är väl fördelen - att man inte behöver förklara så mycket.

När är det inte en fördel?

H: – Jag kan tycka att när man är på ett ställe och har barnen med sig och är väldigt mycket mamma och skriker på dem – och så får man ett DM där någon skriver ”jag ville inte gå fram, men såg dig där”. Då kommer man på att man alltid är lite påpassad och att man i någon form alltid har en blick riktad mot sig – och det finns ju stunder man inte alltid är så stolt över.

A: – Ja och sen på tal om motgångar. Det händer ju motgångar i allas liv, men skillnaden är att när det händer oss så står det också i alla tidningar.

Därför lägger Hannah och Amanda ner podden – för gott

Vilket samtal förändrade ert liv?

H: – När vi precis hade startat så var det så poppis att göra kokböcker och då tänkte vi att ”om vi startar ett matprogram så kanske kanske drömmen går i uppfyllelse att få göra en kokbok”. Så vi startade ett matprogram som hette På middag hos Hannah och Amanda tillsammans med Aftonbladet och en dag på min telefonsvarare så hade jag en bokförläggare som ville att vi skulle ringa upp.

Vilken är Hannahs bästa egenskap?

A: – Det bästa med Hannah är att hon är rolig – vi skrattar ju hela tiden. Hon är rolig, klok, modig och har en vild hjärna.

Vilken är Amandas bästa egenskap?

H: – Amanda har en otrolig skarpsynhet som är helt fantastisk och det är ett genidrag som jag älskar hos henne. Sen är det ju också den tokigaste jag känner och det finns ingen som jag skrattar så mycket åt.

När är Amanda väldigt irriterande?

H: – Amanda kan vara lite flytande och jag är en kontrollperson som vill veta var folk är och så. Ibland är Amanda inte nåbar, det är olika saker som pågår och sådär och då blir jag sjukt irriterad. Ibland måste jag rama in henne.

När är Hannah väldigt irriterande?

A: – Haha, det är när hon försöker rama in mig och ta kontrollen över mig!

Vem var mest rebellisk när ni var unga?

H: – Båda var nog ganska rebelliska, men jag tror att jag var mest rebellisk i det som har synts.

Vad har ni alltid i er handväska?

H: – Jag har jättemånga röda läppstift! Det kan pigga upp vilken dag som helst.

A: – Och jag har jättemånga läppglans!

Finns det någon skönhetsprodukt ni inte kan leva utan?

A: Jag satt och pratade med en vän om det här om dagen och jag måste säga conceler, den ligger mig väldigt varmt åt hjärtat. Sen måste jag nog säga parfym – vi båda vill alltid dofta gott.

Vilken parfym använder ni just nu?

H: – ALL I AM BEAUTY – White Flower Bliss. Vi är tokiga i den båda två!

Har ni något boktips ni skulle vilja dela med er av?

H: – Jag blev så sugen på Bodil Malmstens Priset på vatten i Finistère och sen såg jag att Malin Persson Giolito har kommit med en ny bok.

A: – Happy Jankells bok Livlina vill jag jättegärna läsa. Men det finns många – det ska bli en härlig boksommar.

Ni har ju lanserat flera olika viner, om ni skulle tipsa Feminas läsare om ett vin, vilket hade det varit?

H: – Jag älskar älskar älskar vit Bourgogne – det kan man alltid lita på. Sen är jag också väldigt förtjust i Chardonnayer från USA, Napa Valley.

A: – Och Cabernet Sauvignon från USA. Det visar sig att vi tycker om viner från USA – de har ett väldigt bra klimat där som passar oss. Sen tycker jag väldigt mycket om champange med is i, ”piscine”.