Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är de 10 mest populära HBO-serierna just nu

06 jun, 2020 
AvEmma Castman
Letar du efter streamingtips? Här är en lista över de mest sedda serierna på HBO Nordic i maj – perfekt som inspiration när fantasin sinar.
Annons
10 ögonblick vi aldrig glömmer från VännerBrand logo
10 ögonblick vi aldrig glömmer från Vänner

Streamingtjänsten HBO Nordic meddelade nyligen vilka serier som flest personer har tittat på i maj – och på topplistan fanns både nyheter och klassiker representerade.

Nedan listar vi de tio mest sedda produktionerna på HBO den senaste månaden:

1. Westworld

Serien som allra flest tittade på i maj var Westworld, en amerikansk science fiction- och thrillerserie skapad av Jonathan Nolan. Westworlds tredje säsong hade premiär i mars i år, och för ett tag sedan meddelade HBO att det kommer att komma ytterligare en säsong. När den har premiär är ännu inte klart.

2. Killing Eve

Killing Eve
Säsong tre av Killing Eve hade premiär på HBO i april.

2018 hade den brittiska serien Killing Eve premiär. Succén blev snabbt ett faktum, och sedan dess har berättelsen om den uttråkade MI5-agenten Eve (Sandra Oh) och lönnmördaren Villanelle (Jodie Comer) både hyllats av kritiker och vunnit prestigefyllda priser.

Annons

Killing Eve säsong tre hade premiär på HBO för ett par månader sedan, och en fjärde säsong är beställd och väntas ha premiär i april 2021.

3. Billions

I maj i år hade den femte säsongen av Billions premiär på HBO och där ställs den blodiga konflikten mellan riskkapitalisten Bobby ”Axe” Axelrod och åklagaren Chuck Rhoades på sin spets.

I serien spelar bland andra Paul Giamatti, Damian Lewis, Malin Åkerman och Maggie Siff.

4. The Great

Förra månaden hade även The Great premiär på HBO. Ett satiriskt kostymdrama om den unga kejsarinnan Katarina II som gifts bort med den korkade kejsaren Peter. Med Elle Fanning och Nicholas Hoult i huvudrollerna.

5. Mrs. America

Mrs. America
I Mrs. America spelar bland andra Cate Blanchett.

I miniserien Mrs. America får tittarna lära känna den antifeministiska aktivisten Phyllis Schlafly och hennes konflikter med kvinnokämpar som Gloria Steinem, Betty Friedan och Shirley Chisholm.

Annons

I serien spelar bland andra Cate Blanchett, Rose Byrne och Sarah Paulson.

6. Penny Dreadful: City of Angels

Penny Dreadful: City of Angels är en amerikansk skräck- och dramaserie skapad av John Logan. Berättelsen är en spin-off till Penny Dreadful som sändes mellan 2014 och 2016.

7. I Know This Much is True

I slutet av april hade miniserien I Know This Much is True premiär på HBO. Ett gripande drama om de identiska tvillingbröderna Dominick och Thomas Birdsey och deras liv i den lilla staden Three Rivers.

I serien spelar Mark Ruffalo båda tvillingbröderna.

8. Game of Thrones

Game of Thrones
Det sista Game of Thrones-avsnittet sändes i maj 2019.

Det allra första avsnittet av Game of Thrones hade premiär i april 2011, och sedan dess har serien vunnit fler Emmystatyetter än någon annan dramaproduktion. Serien pågick i hela åtta säsonger, och det sista avsnittet sändes i maj förra året.

Annons

9. Rick and Morty

Animerad serie som handlar om den alkoholiserade forskaren Rick och hans lättpåverkade barnbarn Morty. De delar sin tid mellan familjeliv och interdimensionella resor.

10. The Good Fight

I början av april hade den fjärde säsongen av The Good Fight premiär på HBO. I serien får man följa när advokatfirman Reddick, Boseman & Lockhart förlorar sin största klient – och se hur de ställs inför helt nya utmaningar när de förvärvas av en multinationell byrå.

Foto: HBO

LÄS MER:

Annons