Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Här är Henrik Larssons okända fru Magdalena

26 okt, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Magdalena och Henrik Larsson
Fotbollslegendaren Henrik Larsson håller allt som oftast privatlivet för sig, men ibland berättar han om sin fru Magdalena.
Annons

Henrik Larsson, 51, är en av svensk fotbolls största spelare genom tiderna. I landslaget gjorde han debut 1993 och han var en del av VM-laget 1994 som tog brons i USA.

Hollywoodkändisarna som gift sig 2022 – se bilderna härBrand logo
Hollywoodkändisarna som gift sig 2022 – se bilderna här

När det kommer till klubblag var det främst skotska Celtic FC som gällde. Där spelade han i sju säsonger är än i dag en ikon i Glasgow. Därefter bar det av till FC Barcelona där han hjälpte laget till en Champions League-titel.

Karriären avslutade han i Helsingborgs IF, med ett kort lån till Manchester United.

I Helsingborg bor ”Henke” tillsammans med sin fru Magdalena Larsson, 51. De träffades på en restaurang när han var 19 år och i juni 1996 gifte de sig.

Sålde lyxvillan ”Henkeborg”

Förra året sålde de sin 29 000 kvadratmeter stora gårdsvilla för 27 miljoner kronor. Det hemmet fick namnet ”Henkeborg” av lokalbefolkningen, men det var inte något som paret kallade det.

Annons

– Den kallas lite det allmänt i Helsingborg. Vi kallar den definitivt inte för det, men mäklaren tyckte att det var roligt. Vi kallar den Nya Kungshult, har Magdalena Larsson sagt till Helsingborgs Dagblad.

En av anledningarna till försäljningen var att barnen, den fotbollsspelande sonen Jordan Larsson (född 1997) och ryttardottern Janelle Larsson (född 2002) vid tidpunkten flyttat utomlands.

Jordan spelade då i Spartak Moskva i Ryssland och Janelle hade flyttat till Belgien.

– Man har lagt ned sin själ i den här gården och trodde kanske att vi skulle stanna, men nu har barnen valt att bo utomlands. Det kommer att bli ett emotionellt avsked, så jag hoppas verkligen att vi hittar en köpare som vill behålla den som den är, säger Magdalena Larsson i intervjun med HD.

Henrik Larsson om stödet från hustrun Magdalena

När Henrik Larsson var med i Mästarnas mästare berättade han om stödet som han fått från Magdalena.

Annons

– Det har varit extremt viktigt genom hela karriären, säger han och berättar vidare att han förstår hur krävande det måste ha varit att leva ihop med ett fotbollsproffs.

– När jag skrev på för Celtic hade vi precis fått Jordan. Magdalena fick fixa flytt, hennes far var dålig vid den tidpunkten också och gick bort lite längre fram. Hon pendlade fram och tillbaka till Sverige med Jordan. Det har varit jävligt tungt för henne. Det är respekt. Alla de här uppoffringarna och att ta det här arbetet. Men hon brukar säga: ”Vi är ett team”, säger han i programmet.

Henrik Larsson har tidigare sagt att hans fru har stöttat honom på andra vis – som vid förhandlingsborden när det blivit dags för ett klubbyte eller liknande.

– Jag vet hur det kan gå till på de där förhandlingarna. Då är det viktigt att ha någon som representerar mig på absolut bästa sätt. Även om min rådgivare gör det så vet jag att min hustru gör det ännu bättre, har Henrik Larsson tidigare sagt.

Här är barnnamnen som spås bli populära 2023Brand logo
Här är barnnamnen som spås bli populära 2023

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons