Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Asta August i mammas fotspår – här är Pernilla Augusts okända barn

21 sep, 2022 
AvFelicia Hovryd
FotografKarin Törnblom/TT
Skådespelaren Pernilla August.
Pernilla August är en av Sveriges mest framgångsrika skådespelare och regissörer. Även barnen har valt att gå samma fotspår.
Här är Pernillas alla barn!
Annons
Pernilla August om Allt jag inte minnsBrand logo
Pernilla August om Allt jag inte minns

Skådespelaren och regissören Pernilla August, 64, har en lång och framgångsrik karriär och har medverkat i flertalet filmer och teateruppsättningar. Hon har vunnit priser för sin regi och sitt skådespeleri.

Hennes genombrott som skådespelare var när hon spelade rollen som Maj i Ingmar Bergmans Fanny och Alexander. Pernilla har haft roller i filmer så som Star Wars I och II, Hamilton – I nationens intresse och Gentlemen.

Pernilla August alla barn

Pernilla var först gift med den svenska författaren Klas Östergren och tillsammans fick de dottern Agnes Östergren, 37.

Agnes gjorde några mindre roller som barnskådespelare så som SVT:s Längtans blåa blomma, men valde senare att istället plugga och satsa på ett karriär som scenograf och kostymör. Hon har bland annat gjort scenografi och kostym till uppsättningen av Romeo och JuliaVästmanlands teater och till operan Salieri vs Mozart på Folkoperan.

Pernilla August och Agnes Östergren.
Pernilla August och Agnes Östergren.

Efter Pernillas skilsmässa från Klas gifte hon om sig med den danska regissören Bille August, 73, och samma år som bröllopet kom paret första dotter, Asta Kamma August, 30.

Annons

Precis som sin mamma har Asta valt en karriär som skådespelare och har genom åren haft roller i olika teateruppsättningar, både i Sverige och i Danmark.

Nu är hon bioaktuell med filmen Bränn alla mina brev som är baserad på Alex Schulmans bok med samma titel, i filmen spelar Asta tillsammans med Bill Skarsgård och Gustav Lindh.

Isak Larsson, Pernilla August och Asta August.
Isak Larsson, Pernilla August och Asta August.

Två år senare, 1993, välkomnade Pernilla och Bille dottern Alba August, 29, till världen. Och även hon har haft en framgångsrik karriär som skådespelare, bland annat har vi sett henne i tv-serier så som The Rain, Alla utom vi och Knutby. Alba spelade även rollen som Astrid Lindgren i filmen Unga Astrid.

År 2020 gjord Alba musikdebut och släppte sin första singel och sedan dess har varvat musikkarriären med skådespeleriet.

Pernilla August, Alba August, Bille August.
Pernilla August, Alba August, Bille August.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons