Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Här är Ted Gärdestads dotter Sara Zacharias idag – går i fars fotspår

13 jun, 2022 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
ted gärdestads barn - det gör dotter sara idag
Den musikaliska talangen fördes vidare.
Här är Ted Gärdestads dotter Sara Zacharias idag!
Annons
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

Sommaren 1997 gick den folkkäre sångaren tillika artisten Ted Gärdestad bort. Och efter sig lämnade han bland andra sina två barn, dottern Sara Zacharias, 40, och sonen Marc Zacharias, 39. De två barnen fick han tillsammans med sin före detta kärlek, skådespelaren och regissören Ann Zacharias, 65.

Ted Gärdestads relation med Ann Zacharias kom efter ett par år att ta slut. I stället hittade Ted Gärdestad kärleken i sin andra fru Alexandra Lindholm. De gifte sig 1992, men skilde sig efter bara ett år som gifta. Ted Gärdestad gick sedan bort midsommar 1997, då han kastade sig ut framför ett tåg vid pendelstationen Häggvik utanför Stockholm.

Annons

Här är Ted Gärdestads dotter idag

Dottern Sara Zacharias var vid pappas bortgång 15 år gammal och senare i livet kom hon att hylla sin far samtidigt som hon valde att gå i hans fotspår. Sara Zacharias hade till en början inga planer på att sjunga, men när hon hittade en låda med låtar som hennes pappa hade skrivit innan hans död förändrades allt.

Och 2013 släppte hon ett album med de outgivna låtarna hon hittat på vinden. Ett år senare hamnade hon på Svensktoppen med sin tolkning av pappa Ted Gärdestads Himlen är oskyldigt blå.

Förra året fick vi se när Benjamin Ingrosso uppträda med Sara Zacharias under Allsångsscenen är din på Skansen.
Förra året fick vi se när Benjamin Ingrosso uppträda med Sara Zacharias under Allsångsscenen är din på Skansen.

”Underbart att musiken lever vidare”

– Jag blir så glad när jag hör pappas röst. Det är underbart att musiken får leva vidare och att många människor fortfarande lyssnar på hans musik

Annons

– Jag lyssnar på pappas musik varje dag. Den är fantastisk, förklarade hon i P4-programmet Min pappa Ted Gärdestad i samma veva som hon släppte sitt soloalbum.

Enligt nöjessajten Hänt.se arbetar Sara Zacharias i första hand som socionom, och musiken ska idag vara ett sidoprojekt. Hon är skriven Haninge tillsammans med en David Lindgren, 46, och två barn i åldrarna 6 och 12.

Här ser vi Sara Zacharias under invigningen av det så otroligt mysiga Haga Schweizeri på NK i Stockholm.

Zacharias och Ingrossos tolkning av Fånga en ängel

Tidigare i år kunde vi även få ta del av Sara Zacharias sångröst när hon var en av gästerna i TV4-programmet Benjamins. Där valde hon även att ge programledaren tillika sångfågeln Benjamin Ingrosso, 24, en otrolig present i form av Ted Gärdestads gamla musikinstrument och ett av hans gamla klädesplagg.

Annons

– Jag fick inte bara Teds gamla dragspel av Sara Zacharias utan efter inspelning gav hon mig något av det finaste jag fått… hans gamla jacka!

– Kan ju vara den absolut fetaste jacka jag någonsin kommer ha i min lägenhet, skriver Benjamin Ingrosso på sina sociala medier samtidigt som han visar upp sig själv och en bild på Ted Gärdestad i den blåa jackan.

Benjamin Ingrosso om sommaren och kärlekenBrand logo
Benjamin Ingrosso om sommaren och kärleken

Foto: TT/Instagram

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons