Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Här är trailern till Josephine Bornebuschs nya film Orca

22 okt, 2020 
AvEmma Castman
Se trailern till Orca
Efter succén med Älska mig – nu har trailern till Josephine Bornebuschs nya relationsdrama Orca äntligen släppts. Se den här!
Annons

Det senaste halvåret har Josephine Bornebusch arbetat på ett nytt relationsdrama om social distansering – och snart är det dags för premiär. Filmen heter Orca, och i rollerna syns, förutom Josephine själv, bland annat Johan Rheborg, Alba August, Gustav Lindh, Vera Vitali och Marie Göranzon.

Filmen handlar om en grupp socialt distanserade människor som sitter ihop i ett intrikat nät av sociala trådar. Via skärmar får vi följa när de konfronteras med livets svåraste frågor samtidigt som de tvingas att isolera sig. Hur hanterar vi behov av närhet, felaktiga livsval, trasiga relationer, ensamhet och en mammas sista önskan – utan att få vara nära varandra?

Tittarna får bland annat se författaren Claes prata med sin dotter och sin svårt sjuka mamma, terapeuten Allan prata med en klient, och influencern Vida bråkar med Ossian som trollar folk på nätet. Därtill kommunicerar Igor med någon han saknar, samtidigt som Hanna önskar att någon var nära och en upprörd Matilda befinner sig på distans från sin familj.

Annons

– Nu närmar sig premiären, och jag börjar faktiskt bli lite nervös. Men det känns väldigt kul att få dela trailern nu, så att publiken kan få se lite mer av vad de har att vänta sig, säger Josephine Bornebusch i ett pressmeddelande.

Det betyder Orca

Skaparna till filmen har förklarat att namnet Orca syftar till att orka, men att det också är det latinska namnet för späckhuggare – som anses vara ett av världens mest sociala djur.

Filmen visas på utvalda biografer från och med den 30 oktober, och har premiär på streamingtjänsten Viaplay den 13 november.

Se trailern här:

Foto: Ragna Jorming/Viaplay

LÄS MER:

Annons