Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Molly Sandén om Danny Saucedos reaktion på låten Va det då?

22 okt, 2020 
AvAngelica Hedlund
FotografTT
Molly Sandén har varit i förhållande till stor del av hennes vuxna liv. Relationen med Danny Saucedo höll i sex år och på slutet var det inte alltid frid och fröjd. Hennes låt Va det då? handlar om just den tiden och nu berättar artisten att det inte var meningen att smutskasta honom.
Annons
Kändisparen som varit tillsammans längstBrand logo
Kändisparen som varit tillsammans längst

Låten Va det då? skrev Molly Sandén, 28, efter uppbrottet från Danny Saucedo, 34. Låten handlar om hur Danny blev mer och mer upptagen av annat och mindre uppmärksamhet riktades mot Molly. I låten sjunger hon om problemen i form av frågeställningar som de här:

”Var det helgen på landet? Du sa knappt ett ord till mig men log mot din telefon.” Och ”Där mellan Medis och Slussen? När jag satte mig på marken och du fortsatte gå.”

Danny Saucedos reaktion på låten Va det då?

När Molly Sandén gästar podcasten Schulman Show berättar hon för Alex Schulman, 44, om låten, som de flesta fattade var riktad till Danny. Låten kan verka lite hård och innan hon släppte den ringde hon faktiskt ex-pojkvännen och lät honom lyssna på den.

– Jag känner att jag får en klump i halsen. Jag låg sömnlös innan låten skulle släppas, så jag ringde honom innan och lät honom lyssna på den. Jag varnade honom lite liksom. Han tyckte väl inte jättemycket om låten, det var inte hans favoritlåt direkt, säger hon och skrattar till.

Annons

Men tanken med låten var aldrig egentligen att ge honom skit, för nu menar Molly att det är normalt i längre förhållanden att man blir bekväma med varandra.

– Det var ju dumt när han hellre satt och kollade i telefonen. Men det är väl ändå en ganska klassisk sån där ”ta varann för givet”-grej. Det betyder inte att man är ett svin för det. Och när han lämnade mig mellan Slussen och Medis hade jag kanske kastat en öl i marken och sådär, berättar hon.

”En förvirrad ung tjej som blev kär i en jättefin kille”

Även om låten mest handlar om hur relationen kunde få den vändningen som den faktiskt fick, erkänner hon nu att hon själv inte heller var perfekt i alla lägen.

– I första versen sjunger jag ju om att han försökte ta min hand och jag ryckte bara bort den. Det är ganska taskigt ju! Så jag försökte att inte smutskasta honom.

Men nu berättar Molly att om man ska vara helt ärlig, nu i efterhand, så är det inte rätt att det bara är han som ska få skit. Nu tycker hon snarare att det är de båda två som ska få skit, kanske till och mest hon själv.

Annons

– Jag hade ändå försökt och hoppats att det skulle lysa igenom att jag också gjorde fel. För någonstans är det här en förvirrad ung tjej som blev kär i en jättefin kille, men lite för tidigt. Och hon ville va nån som hon inte var inför honom. Det var inte så att han va taskig eller gjorde nåt fel. Han var helt fantastisk.

Molly Sandén om pojkvännen David Larson

Idag är Molly lyckligt kär i sångaren och keyboardisten David Larsson, som även spelar i hennes band. I våras hade Molly planerat en vårturné, som tyvärr fick ställas in med hänsyn till Folkhälsomyndighetens restriktioner om folksamlingar. Och eftersom Molly tillhör en riskgrupp, då hon har diabetes typ 1, bestämde sig det nykära paret för att isolera sig på Öland.

Men det är inte alltid en fördel att vara nykär. Nu berättar Molly om hur hennes relation med David faktiskt kan sätta käppar i hjulen för låtskrivandet. Hon har tidigare berättat att hon helst skriver om jobbiga saker, men nu när hon mår bra i relationen blir det svårare att hitta inspiration till låttexterna.

– Det är jättesvårt. Man vill ju inte höra på folk som är nykära, tillägger Molly Sandén.

LÄS MER:

Annons