Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är vinnaren av Decenniets mästerkock

09 nov, 2020 
AvEmma Castman
Efter en nervkittlande, och otroligt jämn, final gick Catarina König till slut segrande ur Decenniets mästerkock på TV4. Läs hennes rörande ord om vinsten här!
Annons

Videon kunde inte hittas

Sedan i september har vi med spänning fått följa när åtta duktiga kockar gjort upp om den prestigefyllda titeln Decenniets mästerkock på TV4 – och nu står det äntligen klart vem vinnaren är.

Det spännande finalprogrammet inleddes med att tre skulle bli två – och som första utmaning fick Catarina König, Klara Lind och Gabriel Jonsson i uppgift att skapa varsin dessert med inspiration från Eurovision. Efter två svettiga timmar var kockarna färdiga, och de som imponerade mest på juryn var Catarina König, vinnare av Årets mästerkock 2016, och Klara Lind, vinnare av Årets mästerkock 2017.

– Det känns surt, så klart, att falla på målsnöret. Men jag är ändå nöjd med min prestation, och de här tjejerna är så jäkla duktiga så de förtjänar en plats i den sista tävlingen, sa Gabriel när han fick lämna.

Kungligt tema i sista tävlingen

De sista att göra upp om förstaplatsen var alltså Catarina och Klara – som efter desserten fick i uppgift att skapa en finalmeny inspirerad av kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop 2010.

Annons

Tiden de hade på sig var 90 minuter – och efter att juryn smakat de båda finalisternas rätter annonserade de vinnaren med följande motivering:

– Vi i juryn har pratat ihop oss och är eniga om att en av er lyckades något bättre med harmonin mellan förrätt och varmrätt och fick ihop det till en komplett måltid. Det innebär att den av er som får titulera sig Decenniets mästerkock är – Catarina.

– Sluta, jag orkar inte. Jag kan inte hålla tårarna kvar. Det här kan inte vara sant. Det här är det sjukaste som hänt, sa en påtagligt rörd Catarina efter att juryn ropat upp henne som vinnare, följt av:

– Det här är det största jag har varit med om.

Catarina Königs finalmeny i Decenniets mästerkock

  • Förrätt: Gravad rödingtartar med rökt vaktelägg och dillmajonäs
  • Huvudrätt: Oxfilé rossini med madeirasås och hyvlad tryffel
  • Efterrätt: Moussebomb med hallon och choklad

Foto: Karolina Henke/TV4/C More

LÄS MER:

Annons