Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Grace Kellys barnbarn välte Chanels catwalk – här är Charlotte Casiraghi

26 jan, 2022 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
Charlotte Casiraghi på häst
Hör hästar hemma på catwalken? Jajemen, det tycker Chanels ambassadör Charlotte Casiraghi, barnbarn till modeikonen Grace Kelly.
Annons
10 ikoniska kungliga frisyrer genom årenBrand logo
10 ikoniska kungliga frisyrer genom åren

Charlotte Casiraghi, 35. är dotter till prinsessan Caroline av Monaco, samt barnbarn till prins Rainier III av Monaco och Grace Kelly. Även om Charlotte Casiraghi inte bär på någon egen prinsesstitel, står hon på elfte plats i den monegaskiska tronföljden.

Stefano Casiraghi och Caroline av Monaco 1983
Charlotte Casiraghis föräldrar, Stefano Casiraghi och Caroline av Monaco, 1983.

Charlotte har vuxit upp tillsammans med sina två bröder i Monaco och Saint-Rémy-de-Provence i Frankrike. När Charlotte var 3 år omkom deras far, den italienske racerbåtföraren Stefano Casiraghi, i en båtolycka.

Annons

Charlotte är idag gift, har två barn och försörjer sig som författare, journalist, ryttare – och modell. Hon är nu officiellt den stora snackisen på Paris Fashion Week 2022 sedan hon intagit Chanels catwalk, till häst!

Hollywoodstjärnan som gifte sig kungligt

grace kelly 1950
Filmstjärnan Grace Kelly i sin signaturlook 1950.

Året var 1956 när den amerikanska filmstjärnan Grace Kelly gifte sig med prins Rainier III av Monaco. Hollywoodeliten jublade över att få representation i ett av Europas finaste kungahus. Grace sågs som en av tidens stora modeikoner med en signaturlook bestående av pärlhalsband, vita handskar, Hermés-handväskor och tyllkjolar som framhävde hennes midja.

Annons
Rainier III och Grace Kelly 1956
Prins Rainier III och filmstjärnan Grace Kelly 1956.

Barnbarnet Charlotte hann aldrig träffa sin berömda mormor som gick bort i en tragisk bilolycka 1982. Trots det menar modekännare nu att Charlotte är Grace upp i dagen.

Charlotte Casiraghis relation till Chanel

I december 2020 utsågs Charlotte till ambassadör för det franska modehuset Chanel. I ett inlägg på Instagram beskrev Charlotte hur hon ”så gott som föddes med Chanel”.

– Jag tänker på bilder på min mor när hon var gravid med mig. Ljuvliga bilder av Karl Lagerfeld, på vilka hon bär Chanel, säger Charlotte och syftar på modehusets framlidne chefdesigner.

Annons

– Och även i nutid, på mitt bröllop, då jag bar en av Karls sista Haute Couture-klänningar. Virginie Viard (nuvarande kreativ chef för Chanel) gjorde justeringar av passformen, vilket symboliserade Karls överlåtande av stafettpinnen till Viginie.

Grace Kellys barnbarn rider under Paris Fashion Week

Och nu till de nya bilderna på Charlotte. Under Chanels visning på Paris Fashion Week 2022 drog publiken efter andan när barnbarnet iklädd modehusets plagg äntrade catwalken till häst.

I en smyckad svart tweedjacka och svarta leggings gjorde hon stor succé. Amerikanska nöjessajten Hollywood Life skriver ”Vi kan inte undgå att notera hur lik Charlotte var sin mor prinsessan Caroline och sin mormor Grace Kelly”.

Håller du med?

Charlotte Casiraghi rider på catwalken
Det gick undan när Charlotte Casiraghi och hennes fyrbenta vän entrade catwalken.
Annons
Charlotte Casiraghi rider på catwalken
En ovanlig syn på modeveckan, kändismodellen Charlotte Casiraghi på häst!
Charlotte Casiraghi, Virginie Viard, Xavier Veilhan.
Charlotte Casiraghi tar efter visningen emot publikens jubel tillsammans med Virginie Viard, kreativ chef för Chanel, och konstnären Xavier Veilhan.
Annons

Foto: TT

Annons