Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Harrison Fords okända barn – kampen i familjen

10 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Star Wars-skådespelaren Harrison Ford är lyckligt gift med hustrun Calista Flockhart, som han har 20-åriga sonen Liam med.
Men den 79-åriga skådespelaren har faktiskt fyra barn till med två andra kvinnor.
Här är Harrison Fords dolda familj – kantad av pengatvister, missbruk och sjukdom.
Annons
9 kändisar som sett ut exakt som deras barn gör nuBrand logo
9 kändisar som sett ut exakt som deras barn gör nu

Ikoniska Hollywood-stjärnan Harrison Ford, 79, har varit i rampljuset sedan han slog igenom i Star wars 1977, i rollen som Han Solo. Sedan dess har han letat artefakter som Indiana Jones och till och med spelat president i Air force one.

Men medan han själv har stått i rampljuset i närmare 45 år, så har Harrison Ford alltid velat hålla familjen utanför. Med tre äktenskap på sitt cv har skådespelaren blivit pappa till fem numera vuxna barn.

Blev kock

Sin första fru, Mary Marquardt, träffade Harrison när han fortfarande studerade på Ripon College i Wisconsin. De gifte sig 1964 och fick sitt första barn när Harrison Ford var 25 år 1967, sonen Ben Ford. Ben har inte gått i pappas fotspår, utan istället vuxit upp till att bli en erkänd kock.

Annons

– Min mamma och hennes vänner involverade mig alltid i sina matprojekt. Vi hade alltid en trädgård och jag tror de två sakerna blev gnistan som sprakade igång min passion för matlagning, har han berättat, skriver Nicki Swift.

Ben Ford.

Men det var inte helt enkelt att vara Harrison Fords son. På grund av sin pappa hade han svårt att få jobb i början – ingen ville ge honom en chans för att han var barn till en Hollywoodstjärna.

Harrison och Mary fick ett barn till 1969, Willard Ford. När Harrison och första frun skilde sig 1979, till följd av skådespelarens otrohetsaffär med sin motspelare i Star wars, Carrie Fisher, var Willard tio år gammal. I vuxen ålder har Willard studerat amerikansk nutidshistoria och till och med arbetat som historielärare innan han började jobba med sin stora passion, träning. Han driver nu gym i Los Angeles, och är pappa till två vuxna barn.

Annons

Sonens kamp mot beroende

Efter skilsmässan 1979 träffade Harrison Ford sin andra fru, manusförfattaren Melissa Mathison, som skrev manus för exempelvis ET. De gifte sig 1983, och fick första barnet 1987, Malcolm Ford. Malcolm är den av skådespelarens barn som har gått mest i sin pappas fotspår. Han har haft mindre skådespelarroller, och spelat musik med Jack White.

Malcolm Ford.

Malcolms liv har innefattat kamp mot beroende. När han var 17 år gammal missbrukade han marijuana, och lades in på rehab med hjälp från sina föräldrar. Eftersom han fortfarande inte var myndig brukade hans föräldrar vara med på mötena. En uppgiftslämnare nära familjen har berättat att Harrison brukade ställa sig upp efter sonens presentation och säga ”Mitt namn är Harrison och jag är här för att stötta min son Malcolm”.

Annons

Med Melissa Mathison fick Harrison också sin enda dotter – Georgia Ford föddes 1990. Under uppväxten drabbades Georgia av anfall, och det stod snart klart att hon led av epilepsi. Hon och Harrison Ford har sedan dess engagerat sig i att dra in pengar till forskning om epilepsi.

Harrison Ford 2013 med dottern Georgia och hustrun Calista.

Skilde sig dyrt

2000 separerade Harrison Ford från Melissa, och 2004 skilde de sig till slut i en av de dyraste Hollywood-skilsmässorna. Till slut fick Melissa 85 miljoner dollar i förlikningen med exmaken. 2015 gick Melissa dock tragiskt bort i cancer, 65 år gammal. Pengarna hon fått av Harrison i skilsmässan gick då till hennes två barn.

Annons

Idag är Harrison Ford och gift med skådespelaren Calista Flockhart, som han träffade 2002. När de blev tillsammans hade Calista adopterat sonen Liam, som Harrison också har adopterat i efterhand. Harrison har berättat att åldersskillnaden mellan honom och yngsta sonen har hållit honom ung. När han var 67 år och sonen nio år sa han:

Harrison med sonen Liam och frun Calista.

– Jag har fem barn sammanlagt, så det är inte min första rodeo. Det är klart jag blir äldre, men jag relaterar inte så mycket till det. Det är inget som jag hakar upp mig på. Jag har en nioåring hemma, jag känner mig som en pappa till en nioåring.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons