Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Samantha Fox sorg – flickvännens tragiska död

09 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Samantha Fox blev ansiktet utåt för hela 80-talet, och både idoliserades och objektifierades av män världen över.
Efter att ha kommit ut som lesbisk blev hon tillsammans med sin manager Myra Stratton – fram till hennes för tidiga död.
– Det var min tuffaste tid personligt, och karriären blev lika lidande, berättade Samantha Fox för Expressen 2018.
Annons
5 klassiska 80-talsserier vi minnsBrand logo
5 klassiska 80-talsserier vi minns

Bara 20 år gammal blev brittiska artisten Samantha Fox ett världsfenomen med superhitten Touch me (I want your body) 1986. Låten toppade den svenska singellistan, och både killar och tjejer idoliserade den blonda artisten.

Samantha Fox, som hade slagit igenom som topless-modell redan som 16-åring hemma i England, blev känd för en väldigt utmanande image, där hennes låtar och videos anspelade mycket på sex. Men att bli sexsymbol är inget som störde henne, varken då eller nu. I en intervju med Expressen 2018 konstaterade Fox att hon älskade att bli beundrad.

– Vilken tonårig tjej skulle inte vilja synas på sexiga och vackra bilder som gör att hon dyrkas av en massa pojkar? Jag älskade det. Det var en dröm som slog in för mig när genombrottet kom. Jag hade velat bli artist sedan jag var fem år gammal. Jag var väldigt mogen, mentalt, för min ålder - och hade varit med i pjäser och musikaler sedan jag var liten, sa hon i intervjun.

Annons

Det blev tre album på tre år, och Samantha snittade omkring 150 spelningar per år. Efter det började karriären dock gå utför, även om artisten fortsatte synas flitigt i brittisk skvallerpress, och kopplades samman med bland annat Paul Stanley i Kiss.

Förlorade flickvännen i cancer

I början av 2000-talet kom Samantha Fox ut som lesbisk, när hon i ett uttalande konstaterade att hon tidigare hade haft sexuella relationer med kvinnor men att hon nu var kär i en kvinna för första gången. Kvinnan i hennes liv var hennes manager, Myra Stratton. Paret var tillsammans från 2003, fram till 2015, när Stratton dog tragiskt i bröstcancer efter två års sjukdom. Hon blev 60 år gammal.

Att förlora kärleken var ett hårt slag för Samantha Fox.

– Det var min tuffaste tid personligt, och karriären blev lika lidande. Det tog lång tid innan jag kunde stå på scenen igen. Jag bestämde mig för att aldrig mixa jobb och privatliv igen.

Efter några år kunde Samantha hitta kärleken igen – den här gången i norska tvåbarnsmamman Linda Olsen. 2020 förlovade paret sig. Samantha har inga biologiska barn och Linda har två barn sedan tidigare.

– Samantha och Linda är så lyckliga tillsammans och vill tillbringa resten av sina liv ihop. De är så kära att de vill ha det på papper också, säger en av parets vänner till The Sun då.

Samantha Fox

Ålder: 55år

Yrke: Artist

Bor: London, England

Familj: Fästmön Linda Olsen och hennes barn

Genombrottet kom 1986 med hitlåten "Touch me (I want your body)". Har spelat in en duett av samma låt med svenska artisten Günther 2004.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons