Leni Klum vill vara som modell-mamma Heidi Klum.
5 favoritmammor från tv och film
Slå på ljud

Nu låter Heidi Klum världen veta att hennes äldsta dotter Leni Klum vill gå i modell-mammas fotsteg. I ett sprillans ny tv-intervju med People berättar hon om hur dottern Leni ofta brukar tillbringa tid med mamma bakom scenen när hon jobbar med succéprogrammet Top Model Germany. Vilket kanske har sporrat dottern Leni till sitt nya drömyrke.

– Hon brukar komma och titta, och lära sig. Inte bara vad jag gör utan vad alla andra människor arbetar med i tv-studion. Jag tror att det är väldigt intressant för henne, säger Heidi Klum som är programledare för det tyska versionen modell-programmet.

Nu vill Leni göra som mamma Heidi Klum

Mamma Heidi Klum tänker tillbaka på tiden när hon själv var ung, och hon förstår att dottern är nyfiken på just hennes karriärsval, och hon menar att det är inspirerande för dottern som nu vill hoppa på mammas karriärspår:

– Hon vill göra det jag gör. Och vem vet om kanske fem år när jag inte längre är programledare för showen, kanske det blir Leni Klum som leder programmet istället för Heidi Klum, säger den tyska modellen.

Är det Leni som tar över efter mamma Heidi Klum?

Heidi Klum har lett modell-kollegan Tyra Banks tyska spinn off av Americas Next Top Model sedan 2006, så kanske är det dags att hon lämnar över stafettpinnen, och vem vore inte mer lämpad än Leni?

– Hon tänker i alla fall i de banorna, säger Heidi Klum och refererar dotterns tankar om framtiden.

Heidi Klum har ett långt cv i bagaget där hon bland annat varit en av Victoria's Secrets änglar, dykt upp som skådis i Sex and the City och How I met you mother, programlett Project Runway och varit domare i America's got talent. Så kanske att dottern Leni även är sugen på något sånt.

Heidi Klum om dotterns yrkesval: ”Nu har Leni åldern inne”

Precis som för många andra kändisbarn, har möjligheterna för framtida yrke legat som frambäddat. Leni Klum har fått flertalet modellerbjudanden genom åren men Heidi Klum har alltid tackat nej eftersom hon varit så mån om dotterns privatliv – tills alldeles nu.

– Nu har hon ju åldern inne, förklarar den tyska modellen och fortsätter:

– Jag har alltid tyckt att hon varit för ung. Och vi har alltid valt att hålla barnen utanför rampljuset. Men nu är hon gammal nog för att köra bil, hon är 16 år så jag menar att om man är gammal nog för att köra bil, så är man gammal nog för att modella. Om det nu är det hon vill göra.

Heidi Klum gillar modellyrket – men det är tufft

Klum förklarar även att hon självklart vill att Leni ska följa sina drömmar och lyckas i livet.

– Och modellbranschen är toppen, och jag har varit i den i över 20 år men det är också... Det är mycket resor, vilket är annorlunda. Man måste vara en rätt stark person, och speciellt som kvinna i branschen.

Heidi Klum mamma till totalt fyra barn, och så sent som förra året gifte hon sig med Tom Kaulitz, 31, en av medlemmarna i det tyska bandet Tokio Hotel.

Foto: TT/Instagram

LÄS MER:

Heidi Klums återförening med barnen – efter tvisten med ex-maken

Heidi Klum visar upp årets Halloweenlook – se den här

20 kända kvinnor som lever ihop med en (ganska mycket) yngre man

Mest läst