Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hela Sverige bakar-profilen Birgitta Rasmusson död

05 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografKarin WesslÈn/TT
Birgitta Rasmusson, känd från Hela Sverige bakar, har gått bort.
Hon blev 81 år gammal.
– Det är jättetråkigt att ha förlorat en vän. Vi var grannar under somrarna här i Ljungskile och brukade fika och prata ofta, säger vännen Marco Stella till Bohuslänningen.
Annons
"Hela Sverige bakar"-Birgitta Rasmusson är dödBrand logo
"Hela Sverige bakar"-Birgitta Rasmusson är död

Birgitta Rasmusson har gått bort, 81 år gammal, skriver Bohuslänningen.

Hela Sverige bakar-profilen tillbringade sin sista tid på sjukhus innan hon somnade in.

Nära vännen Marco Stella bekräftar Birgittas bortgång, tillsammans med en familjemedlem, för Bohuslänningen, och berättar för lokaltidningen om saknaden efter sin vän.

– Det är jättetråkigt att ha förlorat en vän. Vi var grannar under somrarna här i Ljungskile och brukade fika och prata ofta. När hon cyklade förbi stannade vi alltid för en pratstund, säger Marco Stella till Bohuslänningen.

Birgitta Rasmusson satte kakor på kartan

Marco Stella och Birgitta Rasmusson fanns in vänskap genom kakor, och han säger att hon var stolt över vad hon gjorde för kakor i Sverige.

– Hon gick verkligen i bräschen. Kakor var länge något som många inte ansåg var fint nog, men hon kände en stolthet över att få vara en del av och forma den svenska fikakulturen, fortsätter han.

Birgitta Rasmusson medverkade i Hela Sverige bakar som jurymedlem sedan starten 2012, men var inte med i den senaste säsongen då inspelningarna gjordes under coronapandemin.

Annons