Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tina Nordström om känslorna kring att bli äldre

11 sep, 2020 
AvElin Jonsson
FotografTT
Tina Nördström om att bli äldre.
”Jag är coolare, lugnare och hispar inte längre upp mig för saker”, säger tvåbarnsmamman tillika energiknippet Mat-Tina Nordström – som allt jämt har tusen bollar i luften – om att bli äldre.
Annons
Så får du vänskapen att hålla- även efter du fått barnBrand logo
Så får du vänskapen att hålla- även efter du fått barn

Vi känner henne som Mat-Tina, men hon heter Tina Nordström och nu i augusti fyllde hon 47 jordsnurr. Och under åren har hon samlat på sig ett gediget cv. Många har sett den populära programledaren och kocken när hon stått och lagat mat i tv. Hon är också programledare för TV4-programmen Sveriges yngsta mästerkock och Hela Sverige bakar – som börjar igen den 16 september. Nu håller hon även på med två kokböcker.

Men trots alla bollar i luften trivs det här lilla energiknippet som fisken i vattnet, och livet just nu, med tre år kvar till 50, kunde inte kännas bättre:

– Den här livsfasen är otroligt behaglig. Jag älskar att bli äldre. Jag är coolare, lugnare och hispar inte längre upp mig för saker. Allt löser sig. I dag står jag ännu stadigare i myllan och vet jag vad jag vill och inte vill, säger hon till Hälsoliv och slår fast att hon gillar att ha å göra.

Livet känns fantastiskt hon gläds åt sin nyinskaffade lokal med stort kök där hon kan arbeta med både mat och kokbok ihop med sin kollega.

Annons

– Vi jobbar på som tusan och just nu håller vi på med två kokböcker. Den ena är snabba, enkla vardags­recept med få ingredienser. Det är som att lägga karbonpapper på mitt eget liv. Den andra är en omfattande hemkunskapsbok för barn.

Barnen har slutat ropa: ”mamma, mamma kom!”

Mat-Tina Nordström har barnen Albin, 14, och Elise, 11, med jämngamla maken Martin Holmqvist. Så hon lär ha fått en hel del inspiration från sina egna ungar till den nya barnanpassade kokboken.

Men att barnen plötsligt blivit så stora gör att Tina Nordström känner sig aningen kluven. I en öppenhjärtligt intervju från i våras förklarade hon att barnen inte behöver henne lika mycket som innan.

– De ropar inte ”mamma, mamma kom” lika ofta längre. Det har gett mig mer tid och nya möjligheter, även om jag känner mig lite kluven, sa hon och menar att det inte bara är lätt att se sina barn växa upp och klara sig själva.

Hon fortsatte:

Annons

– Jag vet att det är som det ska vara, att de måste få ta steg och öka på sin frihet. Men kvar står mamman och har inte ändrat sig i riktigt samma takt. Just nu funderar jag ganska mycket på vad jag ska göra av all tid som börjar uppenbara sig. Vad vill jag fylla mitt liv med, undrade hon då.

”Jag är en superhundmänniska!”

Men nu har det nästan gått ett halvår sedan intervjun och utöver att skriva sina två kokböcker skaffade hon sig en liten fyrbent vän, en springer spaniel, som kanske till att fylla lite av tomrummet.

– Jag är en superhundmänniska och har en hundjacka, bara det! Den som möter mig och hunden på morgonen kommer inte känna igen mig. Då drar jag bara på mig en mössa och går rätt ut, säger hon nu.

Läs också:

Annons