Helena af Sandeberg om livet som ensamstående mamma

TV: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då
1:14

Efter reklamen: TV: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

(1:14)

Helena af Sandeberg, 50, är just nu aktuell i rollen som Malou i SVT-serien Deg. Att få axla rollen som Malou är hon glad över, och beskriver henne som sin drömroll – just för att det är en kvinnokaraktär vi sällan ser på tv. Och också för att hon själv som skild och ensamstående mamma kan relatera till Malou.

– ”Malou” är mitt bidrag till alla trasselsuddar och där inkluderar jag även mig själv. Alla ickeperfekta. Man plockar ju alltid mer eller mindre från sig själv i olika roller. Dels är hon ensamstående mamma, skild och har en tonårsson, vilket jag också har. Hon är som en väldigt mycket vansinnigare person än jag är, men jag har lite av hennes impulsivitet. Det går ganska fort för mig, men det går ännu fortare för ”Malou” i hennes huvud, säger Helena af Sandeberg i en intervju med Hälsoliv.

Aktuell är Helena också i en av huvudrollerna i pjäsen Ex på Riksteatern och snart syns hon även i en roll i Colin Nutleys kommande långfilm Bröllop, begravning och dop – filmen.

Helena af Sandebergs son Alfred har vuxit upp – så ser han ut idag

Den stressiga vardagen som ensamstående

Förutom ett fullproppat jobbschema så kräver privatlivet en hel del av henne. Hon är mamma till två, Alfred, 16, och Ava, 7. Sonen Alfred har hon tillsammans med ex-maken Alexander Mørk-Eidem, och dottern Ava har hon tillsammans med sin andra ex-man Fredrik Lycke.

Helena af Sandeberg med dottern Ava 2019.

Varannan vecka har hon barnen hos sig, och att hon är ensamstående kräver då extra mycket från henne.

– Livet är jättestressigt. Som ensamstående blir det mycket de veckor jag har barnen själv, även om jag har en fantastisk relation till båda barnens pappor. Att vara två föräldrar i en tror jag alla som är ensamma med barn har upplevt. Att hänga med Ava och Alfred är också det roligaste som finns, säger hon till Hälsoliv.

Men det stressiga livet som mamma är inte bara krävande – utan också alldeles underbart.

– Mina barn råkar vara två fantastiska människor. Att få dela livet med dem är underbart. De är kul att vara med och jag tycker om att se allt som händer dem. Inga personer intresserar mig mer än de, om jag ska vara ärlig.

Eagle-Eye och Helena af Sandeberg återförenades efter uppbrottet

Berättar om relationen till barnens olika pappor

I en intervju med Amelia har Helena berättat om den goda relationen till sina ex-makar, och också om känslorna över skilsmässorna.

– Jag är inte jättestolt över att jag har skilt mig två gånger, men jag är stolt över hur vi har gjort det. Alla vuxna har valt barnen först. Dessutom är vi alla i samma bransch och om vi inte hjälps åt så funkar det inte. Redan från början var vi överens om att barnen måste ha det bra. De är båda väldigt bra pappor och det är jag glad över, sa hon då.

11 svenska tv-serier att se fram emot i höst

TV: 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emot

Mer läsning

Femina