Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Eagle-Eye och Helena af Sandeberg återförenades efter uppbrottet

27 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografLizzie Larsson/TT
Artisten Eagle-Eye Cherry och skådespelaren Helena af Sandeberg var tillsammans under större delen av 90-talet.
20 år efter uppbrottet återförenades det gamla paret – för att spela gifta.
– Det är jättekonstigt alltihop, har Helena af Sandeberg sagt till Expressen.
Annons
Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina exBrand logo
Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina ex

Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg var knappt fyllda 20 år när de blev tillsammans i början av 1990-talet. Då var varken artisten eller skådespelaren kända profiler – men under den åtta år långa relationens gång skulle det komma att förändras ordentligt.

1996 fick Helena af Sandeberg sin första filmroll i Ellinors bröllop, och samtidigt som hon var aktuell med Rederiet året därpå slog pojkvännen igenom med dunder och brak när han släppte singeln Save tonight och albumet Desireless. Eagle-Eye Cherry blev känd världen över, och framgångarna med monsterhitten gjorde att han spelades i jordens alla hörn.

Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg

Men medan karriärerna blomstrade, så fick kärleken sig en törn. Efter de enorma framgångarna gick paret skilda vägar för gott. I en intervju med Aftonbladet konstaterade Eagle-Eye att det berodde på att de var för upptagna på varsitt håll.

Annons

Helena af Sandeberg gifte sig två gånger

Efter relationen med Eagle-Eye har Helena af Sandeberg hittat kärleken flera gånger. 2005 födde hon sitt första barn, som hon fick tillsammans med teaterregissören Alexander Mørk-Eidem. Paret var gifta mellan 2005 och 2010 innan de skilde sig. 2013 gifte sig Helena med skådespelaren Fredrik Lycke, och i januari året därpå föddes deras dotter. Paret skilde sig 2017.

Eagle-Eye Cherry å sin sida är sedan många år tillbaka ihop med sambon Sofia Weman, som han har tioåriga dottern Daisy tillsammans med. Familjen bor på söder i Stockholm.

Det verkar inte finnas något ont blod mellan Helena af Sandeberg och Eagle-Eye Cherry – 20 år efter uppbrottet återförenades nämligen det gamla paret i filmen Lyckligare kan ingen vara – där de spelade ett gift par.

I en intervju med Expressen inför filminspelningen konstaterade Helena att hon är god vän med expojkvännen, men att det är en lite underlig situation.

Annons

– Sista gången vi var i New York, så åkte jag dit med Eagle-Eye som hans flickvän, och nu arton år senare så åker jag tillbaka med Eagle-Eye, och ska spela att jag är gift med honom. Det är jättekonstigt alltihop. Men det är underbart också, det är livets absurditet.

Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg inför premiären av Lyckligare kan ingen vara.

Inför filmen fick Helena af Sandeberg godkänna att ha Eagle-Eye Cherry som motspelare.

– Men de ringde faktiskt mig när de skulle casta honom (Eagle-Eye) och frågade: ”Skulle det vara okej?”. Jag sa: ja! Han och jag är ju vänner och vi hade pratat bara några veckor tidigare. Dessutom känner jag även hans fru, vilket är viktigt att poängtera.

Annons