Helena af Sandeberg

TT
1:24

Efter reklamen: 5 saker du vill veta om Helena af Sandeberg

(1:24)

Helena af Sandeberg är just nu högaktuell bland annat med tv-serien Vi i villa, där hon spelar Jana som har en besatthet av inredning. Skådespelaren är dock inte lik sin karaktär, och delar inte samma intresse berättar hon i en ny intervju med Amelia.

– Hur hinner folk? Jag är en hårt arbetande ensamstående mamma. Det finns fasen inte tid att ha det perfekt hemma. Herregud, min soffa har fler fläckar än öppna förskolan. Alltså, jag tycker om att det är städat och det är inte skitigt, men det är verkligen inte Stockholmstjusigt, säger hon till Amelia.

Därför vill Marianne Mörck fortsätta leva som singel

Så lever Helena af Sandeberg i dag

Helena af Sandeberg bor på Södermalm i Stockholm tillsammans med barnen Alfred, 16 – som hon fick tillsammans med exet Alexander Mörk-Eidem – och Ava, 8, från äktenskapet med Fredrik Lycke.

– Utan att vara för skrytig skulle jag säga att det är ett lyckligt hem. Även om vi kan bråka, är stämningen god hos oss.

John Travolta och dottern Ella hyllar döda mamman

Så får Helena af Sandeberg ihop livspusslet

Samtidigt säger skådespelaren att det är svårt att få ihop alla delar av livet.

– Det får jag inte. Man måste välja och jag har valt mitt jobb, mina barn och mina vänner före ett fint hem. Jag tittar hellre på min sons fotbollsmatch eller är med dottern i parken, än städar en lördag.

Därför flyttar inte Casper Janebrink ihop med nya kärleken Therese

Förra året spelade Helena af Sandeberg Malou i serien Deg, och den karaktären är närmare henne själv.

– Malou är mitt bidrag till alla trasselsuddar och där inkluderar jag även mig själv. Alla ickeperfekta. Man plockar ju alltid mer eller mindre från sig själv i olika roller. Dels är hon ensamstående mamma, skild och har en tonårsson, vilket jag också har. Hon är som en väldigt mycket vansinnigare person än jag är, men jag har lite av hennes impulsivitet. Det går ganska fort för mig, men det går ännu fortare för Malou i hennes huvud, säger Helena af Sandeberg i en intervju med Hälsoliv.