Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Helena Bergström om åldersskillnaden med maken Colin Nutley: Fick kämpa

03 nov, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
helena-bergström-colin-nutley-f
När Helena Bergström och maken sedan 30 år först föll för varandra var han fortfarande i en relation, och gift med en annan kvinna. Nu berättar Helena Bergström om tuffa tiden i relationen, där bland annat åldersskillnaden gjorde sig påmind.
Annons
TV: Visste du det här om Helena Bergström?Brand logo
TV: Visste du det här om Helena Bergström?

Helena Bergström, 57, och Colin Nutley, 77, träffades för första gången under arbetet med filmen Black Jack 1990. Idag är paret gifta och har två gemensamma barn, Molly och Tim Nutley. Och Colin Nutley har även sonen Daniel Nutley från sin tidigare relation.

Helena Bergström om parets prövningar

Idag är det lyckliga gatan för paret som firade 30 år som gifta förra året. Men de hade en tuff period i början av relationen, bland annat på grund av åldersskillnaden.

– Jag är väldigt stolt över vår relation. Den har ställts inför många prövningar under åren men vi har hållit fast vid varandra. Vi lever väldigt nära, men har utvecklats som personer. När vi träffades var jag 26 och Colin 20 år äldre. Hade han inte kunnat vara med på min utveckling hade det inte gått. Det finns en gemensam respekt och öppenhet för att man förändras, berättar skådespelaren tillika regissören i Hälsoliv.

Annons

Helena Bergström: Jag och Colin fick kämpa

Eftersom Colin Nutley var gift när han föll för Helena Bergström, fick kärleken vila tills det att han tog ut skilsmässa 1991. Och den första tiden av deras relation beskriver Helena Bergström som väldigt tuff.

– Colin och jag fick kämpa i början. Han var gift och hade barn. Det var en väldigt jobbig process för alla inblandade. Då fick man fråga sig: Vill jag det här? Kan jag utsätta andra för det? Vi fick verkligen jobba för vår kärlek. En sådan kärlek kastar man inte bort så lätt. Vi är olika, har en åldersskillnad och är födda i olika länder, samtidigt som vi är lika i grunden, har samma människosyn och värderingar. Det viktiga för oss är empatin.

Helena Bergström, dottern Molly Nutley och Colin Nutley på premiären av Bröllop, Begravning och Dop på biograf Park i Stockholm.
Annons
Se också: Helena Bergströms stilresa genom årenBrand logo
Se också: Helena Bergströms stilresa genom åren
Annons