Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Helena Ekmans liv efter Sveriges mästerkock

23 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTV4,
Helena Ekman gjorde stort avtryck på svenska folket när hon tog sig långt i Sveriges mästerkock 2022.
Nu berättar hon om livet efter tv-programmet, och planerna för framtiden.
”Tv-produktion var jättekul och det var inte sista gången”, säger hon till Hänt.
Annons
Sveriges Mästerkock VIP - se alla deltagareBrand logo
Sveriges Mästerkock VIP - se alla deltagare

För alla som kollade på förra säsongen av Sveriges mästerkock är Helena Ekman ett välkänt ansikte. Hon lyckades ta sig hela vägen till semifinal i programmet, innan hon till slut fick lämna in sitt förkläde till juryn.

Helena Ekman.
Helena Ekman kom trea i Sveriges mästerkock.

Den som hindrade henne från att ta sig till finalen var bland annat Jimmy Guo, som efter programmet berättat om de andra deltagarna, och avslöjade att Helena Ekman är precis samma person i tv som i verkligheten.

– Det du ser är det du får. Helena på tv är verkligen Helena i verkligheten. Hon spelar inte upp det framför kameran utan hon är den hon är, hon är otroligt högljudd, har han sagt.

Annons

Helena Ekmans framtidsplaner efter tv-programmet

Efter säsongen har Helena blivit en uppmärksammad matprofil. I dag har hon närmare 20 000 följare på Instagram, där hon delar med sig av sitt liv och matrelaterat innehåll. Hon är också vd för ett fastighetsföretag, samt utbildad sommelier.

Tiden i tv har gett Helena Ekman blodad tand, och hon vill gärna göra mer av det. I en intervju med Hänt konstaterar hon att hon kommer resa en del i vår, men att tv-produktion är något hon hoppas få uppleva igen i framtiden.

”Jag har alltid många järn i elden så vem vet nästa gång ni får se mig på TV – för tv-produktion var jättekul och det var inte sista gången…”, säger hon i ett sms till sajten.

Annons