Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hotell Romantik-Monica och Rooger om uppbrottet – och relationen i dag

26 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografSVT
Monica Sundberg och Rooger Strömberg har under årets första månader kommit att bli Hotell Romantik-paret med hela svenska folket.
Men efter den romantiska inspelningen slocknade lågan mellan dem.
I en öppenhjärtig intervju med Femina berättar de båda om uppbrottet, kärlekslivet i dag och framtidsdrömmarna.
Annons
Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken påBrand logo
Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken på

I början på året hade ett nytt dejtingprogram premiär i svensk tv. Hotell Romantik, programmet där 28 singlar i ålderskategorin 65+, har tagit publiken med storm och engagerat sedan start.

I programmets första säsong såg det länge ut som att Monica Sundberg, 72, och Rooger Strömberg, 70, hade hittat kärleken i varandra, men i söndagens omvälvande säsongsavslutning säger de båda att de inte är ett par i dag.

Programmet spelades in i den schweiziska alpstaden Davos veckan innan midsommar i fjol. Mycket har hänt sedan dess.

När Femina når Monica och Rooger får de båda deltagarna ge sin syn på orsaken till uppbrottet – och svara på vad som egentligen hände när kamerorna slocknade.

– Monica och jag var ju det stora paret, säger Rooger.

Annons

Hotell Romantik-paret: Därför tog det slut

Både Rooger och Monica vittnar om att deras romantiska framtid kom till ett slut på grund av att de upptäckte varandras olikheter hemma i Sverige.

– När man är där och blir förälskad och inte har haft en partner på tre år, då är det mycket lätt att bli förälskad. Och allra helst i Monica för hon är en jättebra kvinna på alla sätt. Vi pratade inte så mycket om framtiden där, men sa väl någon gång att ”vi får väl se vad som händer när vi kommer hem till vardagen”, säger Rooger.

Han förklarar vidare att han och Monica träffades under en dryg månad när de kom hem till Sverige, att de tillbringade midsommar tillsammans, men att han därefter noterade en del hjärnspöken – vilket satte käppar i hjulet för relationen. Han kallar dem för bagateller.

– Jag har levt mycket ensam i mitt liv förstår du. Jag tänkte ”börjar jag haka upp mig på saker redan nu, vad kommer hända framåt då?”. Jag försökte verkligen med Monica, men när jag märkte att det började skava i mina tankar, så kände jag att jag hellre är ensam. Men det är synd.

I avsnitt två av Hotell Romantik var det Monica och Rooger som fick åka på dejtövernattning i stugan.
I avsnitt två av Hotell Romantik var det Monica och Rooger som fick åka på dejtövernattning i stugan.

”Ville ändå ge det en chans”

Monica bekräftar att det fanns tvivel i relationen även från hennes håll, men vill inte gå in på detaljer.

Annons

– Vi upptäckte båda två när vi kom hem att vi var olika. Det visade sig sedermera att vi var väldigt olika. Han hade svårt att prata om just avslutet. Det var jätteviktigt för mig och det kändes inte som att det var viktigt för honom.

Monica berättar för oss att hon hade en önskan om att parat ihop sig med Rooger för att gemensamt bestämma vad de skulle säga till de andra deltagarna och inför den sista synken.

– Jag ville ändå ge det en chans när vi kom hem. Vi träffades två gånger. Sedan ville jag att vi skulle prata mellan fyra ögon och göra ett riktigt avslut. Det var viktigt för mig, men vi fick inte möjlighet att knyta ihop säcken. Det var så tråkigt att det blev ett dumt avslut, säger hon och fortsätter:

– Nej, jag ångrar ingenting. Gjort är gjort, som jag brukar säga. Det var en fin tid där i Davos och jag hade det fint med Rooger. Men vi märkte båda två att det inte funkade.

Monica Sundberg från Hotell Romantik.
När Femina når Monica för att prata om hennes medverkan i Hotell Romantik berättar hon att hon bokats för ett modelljobb för Lindex underkläder.

Så är relationen mellan Monica och Rooger i dag

Programmet har gett många ringar på vattnet För Monica och hon är otroligt glad för allt som hänt sedan dess.

Annons

– Jag har hängt mycket med Annika som också var med. Vi har haft jättekul. Vi har varit ute och ätit och dansat. Man är tvungen att bara roa sig. Gå vidare. I vår ålder kan man inte bara stänga in sig, säger Monica på hennes numera välkända gotländska.

Hon berättar att hon och Annika startat Youtube-kanalen Livet efter 65, vilket bidragit till att de fått uppdrag tillsammans med varumärken och intervjuer i tv. Det är ovant, men väldigt roligt att synas så mycket och prata om sina livserfarenheter förklarar Monica.

– Jag pratade ut med min äldsta dotter, hon sa ”det är mycket digitalt nu mamma”, skrattar hon.

Monica är förtegen och hemlighetsfull gällande statusen på kärlekslivet i dag, men understryker att hon inte haft någon kontakt med Rooger sedan deras avslut.

Annons

– Jag blev inte sårad, men jag kände mig besviken. När man inte gör ett bra avslut är det svårt att fortsätta vara vänner. Det blir gnissel i vänskapen. Vi har ingen relation i dag, förklarar hon.

Rooger och Tore inför rejvfest i SVT:s Hotell Romantik.
Rooger berättar att han har fått ett rikare socialt liv i och med sin medverkan i Hotell Romantik. Han nämner speciellt vänskapen med deltagaren Tore. Han förklarar, med glimten i ögat, att de fann varandra eftersom de både är ”gamla sura gubbar”. Här är de utsmyckade för att gå på rejvfest.

Rooger berättar att han fortfarande drömmer om att hitta kärleken, men att han tar det lite med ro.

– Jag vill inte vara ensam. Jag vill nog vara särbo till att börja med. Det skulle nog passa mig ypperligt. Men jag söker ingenting. Kärleken kan komma om man springer på den, men jag söker inte aktivt efter kärlek. Kommer den så kommer den. Jag har ett jättebra liv, men det fattas definitivt någon att dela det med, säger han och delar sedan med sig av en självinsikt:

– Min äldsta dotter har sagt till mig ”Pappa, det är så här. Du är kär i kärleken”. Det stämmer nog ganska bra.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons