Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Efter succén: ”Det blir en andra säsong av Hotell Romantik”

24 feb, 2023 
AvJosefin Westin
FotografSVT
Hotell romantik säsong 2
SVT:s dejtingserie Hotell Romantik blev en succé både hos tv-tittarna och de seniorer som letade kärlek.
Och det kommer mera.
Hotell Romantik får en säsong två.
Annons
Se 4 programledare som blivit kära i varandraBrand logo
Se 4 programledare som blivit kära i varandra

I dejtingserien Hotell Romantik har vi fått följa 28 personer som alla var över 65 år och letade kärlek. Seniorerna reste ner till schweiziska alperna för att lära känna varandra och förhoppningsvis hitta sin stora kärlek. Varje dag hade de olika aktiviteter på schemat som höghöjdsbanor, rodel, paraglide och skogsrave. Kvällen avslutades med middag och dans – och att utse kvällens par, som fick en övernattning i en romantisk alpstuga.

Sista avsnittet av Hotell Romantik har precis sänts men redan nu står det klart att det blir en fortsättning. Serien blev nämligen en tittarsuccé.

Klart: Hotell Romantik säsong 2

Hotell Romantik säsong 2 2024

Till mångas glädje bekräftar nu SVT att det kommer bli en andra säsong av Hotell Romantik.

– Våra modiga och kärlekstörstande deltagare har varje vecka nått en miljonpublik och nu gör vi säsong 2. Jag ser fram mot ett nytt hotell, nya deltagare och en ny debatt om längtan efter kärlek efter 65, säger Anton Glanzelius programbeställare på SVT, i ett pressmeddelande.

Annons

Programmet blev ett kvitto på att det går att hitta kärlek senare i livet. Gensvaret från den äldre målgruppen har också varit stort. SVT har redan fått in 1200 ansökningar till säsong två av Hotell Romantik.

Då sänds andra säsongen

SVT är i full gång med att ta fram nya deltagare till andra säsongen och det väntas pågå till april 2023. För att ge nya seniorer chansen till kärlek och så snart som möjligt mätta tv-tittarnas sug efter mer dejtingtv så ligger produktionen i. Säsong två börjar spelas in redan i slutet av maj 2023. Däremot dröjer det innan tv-tittarna kommer få se resultatet. Enligt SVT sänds den andra säsongen av Hotell Romantik först under 2024.

I första säsongen var Kristina ”Keyyo” Petrushina och Erik Ekstrand programledare. Om de även leder säsong två återstår att se.

Programledare i Hotell Romantik 2024

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons