Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Axel Schylström om ärren efter olyckan: ”Då har jag inte ont”

20 feb, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT
Han har gjort succé i Idol, tävlat i Melodifestivalen och föreläser över hela landet.
Nu är Axel Schylström återigen aktuell i Melodifestivalen.
Annons
5 Världsartister som slog igenom i talangtävlingarBrand logo
5 Världsartister som slog igenom i talangtävlingar

Axel Schylström slog igenom i Idol 2015 och slutade på en fjärde plats. Samma år släppte han debutalbumet ”The champion”. Under Melodifestivalen 2017 fick i återigen se hon på en stor scen då han tävlade med låten ”När ingen ser” och gick till Andra chansen.

Sex år senare står Axel Schylström återigen på melloscenen och tävlar med inte mindre än två bidrag. Han är låtskrivare åt Theoz låt ”Mer av dig” och framför sitt eget bidrag ”Georgeous” under den fjärde deltävlingen.

Axel Schylström sjunger
Axel Schylström under Melodifestivalen 2017 i Andra chansen i Linköping

Axel Schylström fick sina ärr i en olycka

2012 klättrade Axel Schylström som 19-åring upp på en stillastående tågvagn hemma i Norrköping och fick 16 000 volt genom kroppen. Han fick ärr över större delen av sin kropp och kämpade för sitt liv i flera månader. Axel har i tidigare intervjuer berättat om smärtorna och att han ständigt har ont förutom när han står på scen.

Annons

– På scenen, för där tar adrenalinet över. Men i vardagen absolut. Det går inte att blunda för att ärr av den här kalibern känns ständigt och jämt. Men jag har lärt mig att leva med det, jag har gjort det i fem år nu. Jag kommer inte ihåg hur det är att inte ha brännskador, sa han i en intervju med Aftonbladet 2017.

Han har hela tiden varit öppen om sina ärr och delat med sig. Han skyler inte sina ärr utan visar upp dem.

– Någonstans kom jag över en tröskel och struntade i vad alla tyckte om mitt utseende och mina ärr. Det är så här jag är och det finns ingenting att skämmas för egentligen, säger han till tidningen Elinstallatören.

Förutom att stå på scen som artist föreläser även Axel Schylström om sina erfarenheter som allvarligt brännskadad och funktionsnedsatt.

Flyttade med sin flíckvän till Stockholm

Axel träffade sin flickvän Malin när de båda två pluggade på Linköpings universitet. Han berättade för Hänt 2017 att paret precis hade köpt en gemensam bostad i Solna utanför Stockholm och skulle då bli sambos för första gången.

Annons

– I Stockholm kommer jag att jobba med min musik, och Malin ska jobba som sjukgymnast, berättade Axel för Hänt.

I februari 2022 gick paret ut med att de skulle bli föräldrar till en liten tjej.

Axel Schylström och hans flickvän Malin
Axel Schylström, Malin Halvarsson Galapremiär av After Darks show ’’This is it’’, Oscarsteatern, Stockholm 2017-09-14 © Karin Törnblom / IBL

Bilden på dottern – den mest gillade bilden 2022

Under sommaren 2022 blev Axel Schylström pappa för första gången. Han delade med sig av sin kärlek till sin dotter i ord och bild. Bilden hade hans sambo tagit på honom sovande med sin dotter på magen.

”Jag hade verkligen ingen aning om att jag skulle bli så sanslöst knockad av kärlek. Men det blev jag. Första gången hon låg på mitt bröst var det som om att alla hål inom mig läkte ihop. På allvar.”

Bilden har korats till den mest gillade svenska bilden på Instagam under 2022. Då hade bilden fått närmare 1,3 miljoner reaktioner. Axel Schylström beskrev själv succén med att han trodde att den berodde på äktheten i bilden.

– Att det är ett vardagsögonblick. Kontrasten mellan att jag visar mina ärr och brännskador och att det ligger en liten dotter på mig som är så ung och oförstörd, säger Axel Schylström om bilden till SVT.

Annons