Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hugh Grant avslöjar: Så gick det för paret i Notting Hill

03 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Hugh Grant har gift sig och slagit sig till ro med svenska Anna – men det betyder inte att skådespelaren har blivit en obotlig romantiker.
I stället tycker Grant att det borde göras filmer som river ner klyschan som romcom-filmer byggt upp, och ger sin åsikt om hur det gick för Notting Hill-paret efter att filmen tog slut.
– De filmerna var lögner allihopa, säger Hugh Grant.
Annons
6 feel good-filmer som finns på NetflixBrand logo
6 feel good-filmer som finns på Netflix

Under 90-talet och början av 00-talet var Hugh Grant den romantiska komedins okrönte konung, med filmer som Notting Hill, Love Actually och Fyra bröllop och en begravning.

Men filmerna har inte gjort honom romantiker – snarare tvärt om. När skådespelaren, som numera är gift med svenska Anna Eberstein, intervjuades av Collider konstaterade han att de romantiska komedierna som byggde hans karriär också är falska.

– De filmerna var lögner allihopa, säger Hugh Grant till Collider.

Skådespelaren tycker att det vore en bra idé att göra uppföljare till de klassiska romantiska filmerna, där man får se hur livet gick åt fanders efteråt hade varit "en fantastisk idé".

Hugh Grant: Det hände efter Notting Hill

En av filmerna han är mest känd för är Notting Hill, där han spelar bokhandlaren William Thacker, som av en händelse träffar filmstjärnan Anna Scott, spelad av Julia Roberts, och de två blir kära i varandra.

Annons

Men nu ger Hugh Grant sina åsikter om vad som egentligen hände när filmen tog slut – Hugh Grant tror att de två till slut skilde sig, och det i en minst sagt smutsig skilsmässa.

– Jag är säker på att min karaktär och Julia Roberts karaktär har gått igenom den smutsigaste skilsmässan man kan tänka sig med riktigt dyra, elaka advokater, säger Hugh Grant i intervjun, som New York Post publicerat.

Hugh Grants oväntade kärleksresa med svenska Anna

På det privata planet har Hugh Grant, 60, dock en mer positiv syn på romans förhoppningsvis. Efter att under många år ha varit ungkarl med kortare relationer och fått två barn med en älskarinna, så slog han sig till slut ner med svenska tv-producenten Anna Eberstein, 42. Paret har fått tre barn tillsammans, och sommaren 2019 gifte sig även paret i en lågmäld ceremoni på statshuset i Chelsea i London. Detta trots att Hugh Grant många gånger sagt att han aldrig tänker gifta sig.

Medan Anna pratar svenska med parets tre barn har det gått desto sämre för Hugh Grant att lära sig svenska – han menar att barnen börjar gråta så fort han försöker.

– Jag vet inte vad det är, men de avskyr när jag prövar. Det är precis som när jag dansar eller sjunger. De börjar de gråta och ber mig sluta, har han sagt till Aftonbladet.

Anna Eberstein och Hugh Grant
Anna Eberstein och Hugh Grant på röda mattan tillsammans, på Bafta-galan 2020.
6 Bästa julklappstipsen till honomBrand logo
6 Bästa julklappstipsen till honom
Annons