Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Gift vid första ögonkastet–Ida om Arvids vändning i programmet

20 jun, 2023 
AvAino Oxblod
FotografSVT.
Gift vid första ögonkastet.
Efter carbonara-sexpratet blev Ida Lindh en av de mest omtalade deltagarna i årets Gift vid första ögonkastet.
I måndagens finalavsnitt tackade hon ja till att fortsätta vara gift med maken Arvid Stark – som svarade på ett minst sagt oväntat sätt.
– Jag minns jag tänkte - sådär snyggt klädd har han inte valt att vara om han tänker säga nej, säger Ida och avslöjar vad tittarna inte får se i tv.
Annons
7 oförglömliga ögonblick från "Gift vid första ögonkastet"Brand logo
7 oförglömliga ögonblick från "Gift vid första ögonkastet"

Relationsprogrammet Gift vid första ögonkastet väcker alltid mycket känslor och engagemang hos svenska folket, och i år är det kanske mest omtalade paret Ida Lindh och Arvid Stark. Paret skapade rubriker när de pratade om sex över en tallrik carbonara, och i måndagens finalavsnitt stod de för det helt klart mest dramatiska ögonblicket.

När paren ställdes inför experterna och skulle säga om de ville fortsätta vara gifta med varandra eller inte svarade alla kvarvarande par ja – men Arvid sa först nej. Efter att ha förvånat alla med sitt svar så visade han att han visst ville fortsätta vara tillsammans med sin Ida, men att det nu skulle ske på deras egna villkor. Därför valde han att fria till henne på nytt.

Annons

I avsnittet ser Ida ut att bli lika chockad som nog många av tittarna kände sig, men i en intervju med Femina berättar Ida att hon hade på känn att det skulle hända något mer.

– Jag anade ugglor i mossen när han sa nej. Jag minns jag tänkte - sådär snyggt klädd har han inte valt att vara om han tänker säga nej. Och när sedan tvisten kom så tänkte jag – den jäkeln alltså, säger hon.

Ida Lindh och Arvid Stark i Gift vid första ögonkastet.
Arvid och Ida valde att fortsätta vara gifta efter programmet.

Det fick tittarna inte se i Gift vid första ögonkastet

Tittarna fick inte heller se hela händelseförloppet, berättar Ida Lindh.

– Det man inte fick se i tv-rutan var ju faktiskt det fina och känslomässiga tal som följde med hans initiala nej innan han gick ner på knä. Arvid är så duktig på att uttrycka sig i ord och när jag tänker på beslutsdagen, på hans handlingar och vår resa tillsammans så blir jag så känslosam, lycklig och glad. Han är verkligen allt jag någonsin kunnat drömma om och mer därtill.

Annons

Hur har det varit att vara med i Gift vid första ögonkastet – var det som du trodde?

– Det har varit en fantastisk upplevelse. Jag har njutit av varje sekund och skulle göra om det alla dagar i veckan. Produktionen och experterna har varit helt fantastiska och jag har verkligen känt deras omsorg och stöd genom hela inspelningstiden men också efter att kamerorna slocknade. Det var nog som jag trodde, fast roligare. Det är ett av de största och djärvaste äventyren jag varit med om i livet och det har också varit extremt utmanande och utvecklande.

Annons