Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Så gick det för Martin Edlund – ett år efter Gift vid första ögonkastet

13 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografJanne Danielsson JAD
Martin Edlund blev MingelMartin med hela svenska folket under fjolårets succésäsong av SVT:s Gift vid första ögonkastet.
Nu har det gått snart ett år sedan säsongens sista avsnitt sändes på tv.
Så lever realityprofilen i dag – relationen till Jonas, kärlekslivet och framtidsdrömmarna!
Annons
7 oförglömliga ögonblick från "Gift vid första ögonkastet"Brand logo
7 oförglömliga ögonblick från "Gift vid första ögonkastet"

Snart är det dags för premiären av den nionde säsongen av SVT:s realityserie Gift vid första ögonkastet, som likt titeln avslöjar går ut på att ett fåtal par träffar varandra för första gången när de säger ”ja” till varandra under en vigselceremoni.

När Femina når en av fjolårets mest omtyckta programdeltagare Martin Edlund, även känd som MingelMartin, är han precis hemkommen från en jobbresa i danska huvudstaden Köpenhamn.

På tal om resor, så menar realityprofilen på att hans medverkan i tv-programmet innehöll flera resor, tre för att vara exakt: den faktiska resan under inspelningen, den offentliga resan när programmet sändes på tv och den viktigaste, inre resan.

– Jag lärde mig verkligen jättemycket. Det var flera olika resor. Dels den faktiska resan, att man gifte sig med någon man aldrig har träffat och galenskapen som det egentligen innebär, säger Martin till oss.

Annons

Gift vid första ögonkastet-Martin: Har ingen kontakt med Jonas i dag

Martins kärleksresa i programmet gick inte helt som planerat. Under den åttonde säsongen av Gift vid första ögonkastet ingick Martin äktenskap med Jonas Strömqvist i första avsnittet.

Efter bröllopet fortsatte paret att bo tillsammans. Deras förhållande varade hela säsongen, men i sista avsnittet beslutade de att inte fortsätta vara gifta med varandra. De insåg båda att de var för olika för att få äktenskapet att fungera. Deras uppbrott föregick också av ett mystiskt kalsongfynd. I en intervju med nöjessajten Hänt vid tidpunkten dementerade Martin att någon otrohet skulle ha förekommit i äktenskapet.

I intervjun med Femina berättar Martin om orsaken till uppbrottet (och skilsmässan) från Jonas.

Tycker du att Gift vid första ögonkastet-experterna hade matchat er dåligt?

– Det var ju en dålig match med facit i hand, men det ligger ju på oss också. Jag förstår hur experterna tänkte, för… Ja, det var nog mitt fel. Jag sa att jag sökte någon som kan ta ner mig på jorden, men nu har jag insett att det inte är alls vad jag söker. Jag vill hitta någon som vill dela samma spontana livsstil som jag har, förklarar Martin.

Fr v Jonas Strömqvist och Martin Edlund i Gift vid första ögonkastet Sverige säsong 8.
”Det var inte the perfect match för mig, men jag ångrar inte en sekund”, säger Martin Edlund till Femina om hans medverkan i realityprogrammet Gift vid första ögonkastet, i vilket han gifte sig med Jonas Strömqvist (t v).

Vidare berättar han att han och Jonas pratade ut när de bestämde sig för att gå isär och han, sedan dess, inte haft något behov av att hålla kontakten.

Annons

Han har däremot kontakt med en annan deltagare från programmet, som även hon gifte sig med en Jonas.

– Louise och jag hörs en del. Hon var hemma hos mig på fest här ett tag sedan. Vi delar ju en väldigt speciell resa.

Relationen med experterna från SVT-programmet i dag

Louise är inte heller den enda Gift vid första ögonkastet-profilen som haft kontakt med den mingelglada Martin, efter det att den åttonde säsongens sista avsnitt sänts på tv.

I produktionen av SVT:s succéprogram ingår som sagt även ett team av experter: sexologen Karl Norwald, psykologen Fredric Bohm och psykoterapeuten Maria Farm. De utgör trion som matchar ihop deltagarna och coachar de äkta makarna med äktenskapsrådgivning inom deras respektive expertområden.

Fr v psykologen Fredric Bohm, sexologen Karl Norwald och psykoterapeuten Maria Farm inför den åttonde säsongen av Gift vid första ögonkastet.
Fr v psykologen Fredric Bohm, sexologen Karl Norwald och psykoterapeuten Maria Farm inför den åttonde säsongen av Gift vid första ögonkastet.

Martin uttrycker ett stort förtroende för experterna och särskilt för Maria, som var hans och Jonas mentor.

Annons

– Ja, jag och Maria hördes jättemycket i början. Vi har jättebra, men sporadisk kontakt, säger han och fortsätter.

– Kalle sprang jag in i på Club After Dark [krogshow på Vasateatern i Stockholm reds. anm.] här nyligen. Då var han och hans make där, och vi hade jättemycket att prata om. Det var kul. Vi hörs ibland också.

Sexologen Kalle är gift med maken Erik sedan omkring sex år tillbaka.

Gift vid första ögonkastet-profilens kärleksliv: ”Några guldkorn”

Martin verkar trivas med dejtinglivet för tillfället, men hoppas också på att hitta den stora kärleken.

– Jag är fortfarande officiellt singel, men jag har mött några guldkorn kan man säga, och jag tror att det kommer leda till något väldigt bra, säger han och fortsätter:

Annons

– Å andra sidan kanske jag är singel i två år till, det gör mig inget. Jag har så himla mycket för mig just nu och knappt någon tid till dejting. Men jag vet vad jag söker.

När vi frågar om ”guldkornen” blir han hemlighetsfull och vi bestämmer oss för att han ska få behålla mystiken i dejtinglivet.

Martin tar det hela med ro och förlitar sig på att kärleken kommer när det är meningen att den ska komma. Han har inte bråttom. Han har tid att vänta på den rätta.

– Jag är inte i akut behov av att träffa någon, bara för att kolla Beck-filmer på söndagar. Jag vill inte träffa ”a man”, jag vill träffa ”the man”, säger han.

Aktuell i ny serie på SVT: ”Dokumentär om nätdejting”

Vardagen präglas av mycket jobb, vilket Martin finner stor glädje i, och det är tur det – för det tar som sagt upp mycket av hans tid.

– Det är mycket på jobbet. Jag gör massa roliga grejer. Jag är kundrelationsansvarig för Nordic Choice, vårt hotell på Arlanda. Och så håller jag på och gör lite event vid sidan om. Så det är fullt ös!

Annons

Till hösten är han dessutom aktuell i en ny serie på SVT. Något som han avslöjar under samtalet med oss.

– Jag blev övertalad att vara med i en ny serie på SVT i höst. En dokumentär om nätdejting. Jag vet inte hur mycket jag får säga, så jag säger inget mer. Men det känns kul att vara i ett annat format.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons