Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Iman visar upp sin och David Bowies dotter Lexi – fina filmen från förr

09 maj, 2022 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
Iman visar upp sin och David Bowies dotter Lexi – fina filmen från förr
För snart 22 år sedan föddes supermodellen Iman Abdulmajid och framlidne David Bowies gemensamma dotter Lexi. Och nu delar mamma Iman bilder på dottern från förr!
Annons

Musikern och superstjärnan David Bowie gick bort den 10 januari 2016. Han avled 69 år gammal – i sviterna av en cancersjukdom som hållits hemlig för allmänheten. Från 1992 fram till sin död var David Bowie gift med supermodellen Iman Abdulmajid, 66, och tillsammans fick de dottern Alexandria ”Lexi” Zahra Jones, 21.

TV: Supermodellen Imans stilresa genom årenBrand logo
TV: Supermodellen Imans stilresa genom åren

Efter David Bowies död har Iman Abdulmajid vid flera tillfällen öppnat upp om sin sorg över sin avlidna make. Den konstintresserade dottern Lexi Jones och mamma Iman har idag en väldigt nära relation – och ofta delar de med sig av sin saknad av David Bowie på sina respektive sociala medier.

Annons
Paret gifte sig 1992, och var man och hustru fram till hans död 2016.
På bilden: David Bowie och Iman anländer till Q Awards i London 1995.

Iman och Lexis fina hyllning till David Bowie

Mor och dotter har även valt att hylla sin kära genom att tatuera sig i hans ära, vilket de båda visar upp på Instagram. Lexi valde ett motiv av en halvmåne och orden: ”Daddy xx 1947-2016”, och Iman Abdulmajid valde ett motiv av en dolk där knivskaftet pryds av hans namn.

Här är Iman och David Bowies dotter Lexi idag

Nyligen delade Iman Abdulmajid med sig av ett par videoklipp och en bild på sin dotter Lexi på sociala medier. Filmerna var från förr, och bilden var en ny sådan.

”Lexi när hon utför sin bästa Martha Graham-dans”, skriver mamma Iman på sina sociala medier och visar samtidigt upp klippet där dottern dansar på vardagsrumsgolvet.

Annons

”Vilka vackra minnen”, gör hon klart intill det andra klippet från förr där vi får se dottern i rosa ögonskugga och tydliga bryn.

Därför vill Iman inte att dottern ska modella

För ett par år sedan då Alexandria ”Lexi” Zahra fyllde 18 år valde modell-mamman att hylla dottern på sina sociala medier med en bild som snabbt blev viral. Efter detta blev Lexi kontaktad av flertalet stora modellagenturer som ville ha hennes namn på sina framtida kampanjer och catwalks. Vilket mamma Iman inte uppskattade.

– Varenda agentur, varenda designer ringde och sa ”Om hon vill, så skulle vi älska att hon modellade för oss”, sa Iman Abdulmajid till sajten Porter, enligt amerikanska ELLE, samtidigt som hon satte ner foten:

– Men då svarade jag: ”Att nej, hon vill inte”, och jag vet att dessa agenturer bara vill att hon ska modella eftersom hon är David Bowies dotter.

David Bowie och Iman i Paris 1991 under filmvisningen av filmen Anima mundi.

Foto: TT/Instagram

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Se också: Kändisbarnen som är bästa vänner – tack vare sina föräldrarBrand logo
Se också: Kändisbarnen som är bästa vänner – tack vare sina föräldrar
Annons