Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från Nyhetsmorgon

Kändisarnas modeögonblick som definierade 90-talet

18 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Modemässigt hade 1990-talet mycket snyggt att bjuda på, och de senaste åren har årtiondet varit tillbaka bland modetrenderna.
Här är några av 90-talets mest ikoniska modeögonblick på dåtidens största stjärnor!
Annons
Kate Moss - 7 Saker du vill vetaBrand logo
Kate Moss - 7 Saker du vill veta

Julia Roberts kostym – 1990

Julia Roberts kickade igång mode-årtionet ordentligt när hon tog emot sin Golden Globe i en oversize kostym. Än idag räknas den androgyna galaoutfiten som en av stjärnans mest ikoniska.

Cindy Crawfords Oscarsklänning – 1991

Röda fodralklänningar var återkommande på Hollywoodstjärnorna under åren som följde, och är idag en solklart klassisk look. Cindy Crawford visade var skåpet skulle stå på Oscarsgalan 1991.

Annons

Geena Davis grungeprinsessa – 1992

Geena Davis visade att även Oscarsgalan kan vara grunge, när hon kom i den här punkiga prinsesslooken 1992. Outfiten känns förvisso daterad idag, men är en fantastisk tidsmarkör.

Kate Moss och Naomi Campbell på modeveckan – 1993

1993 var Kate Moss och Naomi Campbell två av de största modellerna i världen, och vilken power de hade när de fotograferades på modeveckan i London. Kate Moss i en jacka med pälsdetaljer och kort kjol, och Naomi Campbell i rutig klänning och klarblå platåskor.

Annons

Prinsessan Dianas hämndklänning – 1994

En av årtiondets mest ikoniska outfits satt såklart på prinsessan Diana. Efter att det kommit ut att prins Charles varit otrogen mot henne separerade paret, även om det dröjde flera år innan de kunde skilja sig. Den här svarta fodralklänningen har blivit känd som Dianas ”revenge dress”, alltså hennes hämndklänning, vilket syftar på att hon var så vacker i den att prins Charles skulle ångra hur han betett sig.

Alicia Silverstones preppy dröm – 1995

Få filmer är så förknippade med 90-talsmode som Clueless med Alicia Silverstone – den unga stjärnans skoluniformsliknande outfits med kavajer, veckade kjolar, knähöga strumpor och nätta skor håller än idag.

Annons

Gwyneth Paltrows sammetskostym – 1996

Skådespelaren gick på MTV Video music awards 1996 klädd i en sammetskostym från Tom Fords ikoniska kollektion för Gucci från samma år. Nyligen återanvände stjärnan kostymen, och visade att den är lika snygg på 20-talet.

David Bowie och Imans parlook – 1997

När rockstjärnan David Bowie och supermodellen Iman blev ihop på 90-talet var det svårt att hitta ett snyggare par. De två modemedvetna stjärnorna kompletterade ofta varandra med sina outfits.

Annons

Jennifer Lopez som cowgirl – 1998

Artisten Jennifer Lopez har haft många stilar, och på MTV Video music awards 1998 valde hon looken glammig cowgirl. Stjärnan kom klädd helt i vitt med stor kavaj, en topp som visade magen och en bred cowboyhatt.

Elizabeth Hurley i rosa läder – 1999

Är det Elle Woods på röda mattan? Nej, men Elizabeth Hurleys rosa läderoutfit hade passat utmärkt i Legally blonde-karaktärens garderob. Hurley nosade redan på millenieskiftesstilen med de här kläderna 1999.

Annons

Källa: Popsugar.

Annons