1:15

Efter reklamen: 6 skådisar som tackat nej till ikoniska roller

(1:15)

Slå på ljud

Skådespelaren Ing-Marie Carlsson är tillbaka i Bert – nästan 30 år efter att hon spelade tonårspojkens mamma i Tomas Alfredsons kultförklarade serie. Den här gången har Ing-Marie dock fått rollen som mormor i stället.

Ing-Marie Carlsson nu

Skådespelerskan Ing-Marie Carlsson.

Foto: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Men att spela in en serie under corona var inte helt lätt, när man ska hålla på restriktionerna.

– Vi var ett helt filmteam i en tvåa. Alla hade munskydd och försökte hålla avstånd, vilket nästan var omöjligt. Det var trångt och mörklagt och ingenstans att ta vägen. Ändå var det jättekul, mycket beroende på att Bill Schumacher är så otroligt positiv, prestigelös och uppskattande, säger hon i en intervju med Expressen.

Paris Jacksons okända relation med mamma Debbie Rowe efter alla år

Samtidigt är hon tacksam över att få jobba igen. De senaste åren har varit kämpiga för skådespelaren, som har haft svårt att få jobb. Redan innan pandemin blev rollerna allt färre, men corona har gjort att hon behövt söka jobb utanför skådespelaryrket, trots att hon varit verksam skådespelare i tv, film och teater sedan slutet av 70-talet.

– Jag har haft så lite jobb de två senaste åren att jag känt att det varit jobbigt. Så jag tänkte att ”nu skiter jag i det här och går i tidig pension”. Det känns väldigt konstigt att vara 63 och behöva ha en coach att ringa varje vecka, skriva cv och söka jobb, andra jobb som inte är skådespelare. Jag har sökt kundtjänst, sekreterare, säljare, så många jobb. Men jag konkurrerar ju med 800 unga människor som vill detta. Det har varit jobbigt och jag har haft väldigt dålig ekonomi, säger hon till Expressen.

Amerikanska lärarens sista önskan innan hon dog – skolmaterial till fattiga

Ing-Marie Carlsson har mer jobb än någonsin

I stället har hon lagt allt mer tid på sina barnbarn, som hon känner att hon har haft mer tid för än hon hade när hennes barn var små.

Men nu verkar vinden ha vänt för Ing-Marie Carlsson, som har jobb för flera år framöver – något hon verkligen inte är van vid. Sedan hon gick ut scenskolan 1982 har hon varit van vid att inte kunna planera längre än ett år in i framtiden. Nu väntar biroller i tv och flera olika teateruppdrag som har henne uppbokad i två år.

– Nästan så att det känns som för mycket. När ska jag hinna lata mig, vara med barnbarnen och vara i min nyköpta kolonistuga? Men jag är väldigt glad, det är så roligt att jobba, säger Ing-Marie Carlsson.