Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Paris Jacksons okända relation med mamma Debbie Rowe efter alla år

06 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT
Paris Jackson och Debbie Rowe.
Paris Jackson har minst sagt haft komplicerade familjeförhållanden.
Det var först efter att hennes pappa Michael Jackson dog 2009 som hon träffade sin mamma Debbie Rowe för första gången – då var dottern 13 år gammal.
– Jag har haft många modersfigurer. När min mamma kom in mitt liv så var det inte en ”mamma”-grej, det var mer en vuxen relation, har Paris Jackson berättat.
Annons
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår

Michael Jacksons dotter Paris Jackson har haft en väldigt speciell familjesituation. När hon var ett år gammal skilde sig pappan och mamma Debbie Rowe, och det skulle dröja tills Paris Jackson var 13 år innan hon träffade sin mamma igen.

Som barn var hon nyfiken på vem hennes mamma var, men fick inga ordentliga svar av Michael. Till slut fick hon ur honom att hennes mamma hette Debbie.

– När jag var riktigt riktigt ung, så existerade inte min mamma, har Paris Jackson berättat.

Debbie Rowe och Michael Jackson hade en unik relation. De två träffades när de gick till samma hudläkare, och gifte sig 1996. 1997 föddes äldsta sonen Michael Jr, och 1998 föddes Paris. Året därpå gick Michael och Debbie skilda vägar, och Debbie gav upp vårdnaden av sina barn helt till exmaken.

Annons

Debbie Rowe: Därför skaffade jag barn med Michael Jackson

I en intervju hon gjorde 2003 berättar Debbie att hon skaffade barn med artisten för att vara snäll – de var vänner, och Michael Jackson ville så gärna bli pappa. När de träffades hade han precis skilt sig från exfrun Lisa Marie Presley, och var besviken över att de aldrig fått några barn tillsammans.

– Jag försökte trösta honom, för han var väldigt upprörd. Han var upprörd för att han ville bli pappa. Jag sa: ”Men bli en pappa då”. Han såg förvirrat på mig. Det var då jag kollade på honom och sa: ”Låt mig göra det här. Jag vill göra det här. Du har varit så snäll mot mig. Du är en så fin vän- Snälla låt mig göra det här. Du behöver bli en pappa, och jag vill att du ska bli det”, berättade Debbie Rowe i intervjun.

När Debbie och Paris återfick kontakten när Paris var 13 år, så hade Michael Jackson dött två år tidigare. Debbie klev dock inte in som en förälder, utan de två fick en annan typ av relation. Paris kunde dock se att de två var väldigt lika varandra, och att de båda delar en envishet.

– Jag har haft många modersfigurer. När min mamma kom in mitt liv så var det inte en ”mamma”-grej, det var mer en vuxen relation, har Paris Jackson berättat.

Sedan dess har Paris och Debbie utvecklat en nära relation, och när Debbie blev sjuk i bröstcancer 2016 stöttades hon av dottern. Debbie Rowe driver i dag en hästgård i Kalifornien, där hon föder upp hästar.

Annons