Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ingen man gick säker – se Seth Meyers hyllade Golden Globe-tal här

08 jan, 2018 
AvIda Gustafsson
Metoo och president Trump hamnade i fokus under Seth Meyers inledningstal under Golden Globe galan.
Annons

Golden Globe-galans värd Seth Meyer, komikern som till vardags är talk show-värd och känd från sketchprogrammet Saturday Night Live, inledde kvällen med att dela ut kängor till höger och vänster. Amerikanska medier har beskrivit talet som att han ”nailed it”, och samlar hans bästa skämt i flera artiklar.

Först hälsade han alla damer och ”resterande gentlemen” välkomna.

Talet kantades av referenser till metoo och skandalerna kring Hollywoodproducenten Harvey Weinstein och Kevin Spacey samt om president Trump:s pågående Nordkorea-kris.

Han pratade om 2018 och sa att ”det här är året när marijuana är tillåtet och sexuella trakasserier inte är det”.

Och han fortsatte senare:

”För de manliga nominerade om är i detta rum i kväll är det första gången på månader som det inte kommer att kännas hemskt att höra sitt namn läsas upp högt…”

Annons

Harvey Weinstein fick sig också en känga med:”han kommer tillbaka om 20 år när han blir den första personen som blir utbuad under ”In Memorian”, gala-segmentet där de hedrar människor  branschen som avlidit under året.

När det kommer till referenserna till Trump pratade han mycket om presidentens hållning mot Nordkoreas ledare Kim Jong-un med att påminna publiken om den senaste ”Nordkorea-krisen” i USA och peka ut ”the most powerful” Seth in the room och mena Seth Rogen: ”Kommer ni ihåg när han var killen som skapade problem med Nordkorea?” och hänvisade då till kontroversen kring Rogens komedifilm ”The Interview”, en komedi som handlar om två män som får i uppdrag att lönnmörda Kim Jong-un under en intervju.

Se hela Seth Meyers inledningstal här.

Annons