Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Irma Lehtosalo om pengasuccén och svaret på kärleksinviten

20 jun, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Marko och Irma Lehtosalo.
Marko Lehtosalos mamma Irma Lehtosalo har efter TV4-programmet Marko och Irma blivit en riktig rikskändis, och har fler följare än sin son på Instagram.
Framgångarna efter succéprogrammet gör att Irma nu kan tjäna pengar hon inte varit i närheten av innan – något sonen hjälper henne med.
— Det är väl kul om hon kan ha några hundra tusen på banken, det har hon aldrig haft, säger Marko Lehtosalo i Aftonbladet.
Annons
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

Innan TV4-programmet Marko och Irma hade premiär i januari 2023 visste knappt någon i Sverige vem Irma Lehtosalo var, mer än att hon är mamma till folkkära artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Men det dröjde inte länge innan programmet, där sonen hjälper henne att bygga ett nytt hus, blev en stor tittarsuccé, och det hade fötts en ny stjärna på den svenska kändishimlen.

I en intervju med Aftonbladet berättar Marko och Irma Lehtosalo om hur programmet har gjort att Irma är den av dem som blir igenkänd på stan, och att hon nu har pengar som hon aldrig tidigare sett röken av.

– Jag har blivit lite av en manager på riktigt för mamma. Hon tjänar pengar på sina samarbeten så nu kan hon gå i lågprisbutiker som Dollarstore och Rusta som hon älskar, säger Marko Lehtosalo till tidningen.

Annons

På Instagram har Irma nu gått om sin son i antal följare på rekordtid – medan Marko har fått ihop sina 265 000 följare under tio års tid, så har Irmas följarantal skjutit i höjden, och hon har nu 310 000 följare.

Marko och Irma Lehtosalo med sina hundar.
Marko Lehtosalo hjälper sin mamma med sociala medier.

Irma Lehtosalos svar på kärleksförslaget

Inläggen är det Marko som lägger ut, men det är Irma som skickar till honom vad han ska lägga ut – och han ändrar inget, inte ens när han inte förstår själv.

– Jag har sagt att vi delar på pengarna som vi tjänar på de här samarbetena, men mamma säger ”det behövs inte för du har gett mig så mycket”, men det är klart att du ska få dina egna pengar. Det är väl kul om hon kan ha några hundra tusen på banken, det har hon aldrig haft, säger Marko Lehtosalo till Aftonbladet.

Tv-framgångarna kommer inte bara med pengar på kontot. Irma har också börjat få kärleksförslag från män hon inte känner, men det är inget hon är intresserad av att följa upp.

– Det finns en man som vill träffa mig. Men jag tänker dröm du bara… Haha, säger hon till tidningen, och tillägger ett av sina klassiska ”helvetti”.

Annons