Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Isabella Löwengrip om 30-årskrisen: ”Känner mig vilsen”

28 aug, 2020 
AvEmma Castman
Isabella Löwengrip om 30-årskrisen: ”Känner mig vilsen”
Om mindre än två månader fyller Isabella Löwengrip 30 år – och som för så många andra har den välbekanta ålderskrisen gjort sig påmind. I podcasten Isabella söker Sheila berättar medieprofilen mer om känslorna som kommit med att fylla jämt.
Annons

Den 21 oktober fyller entreprenören Isabella Löwengrip 30 år. Hon har levt halva sitt liv i offentligheten, och visat upp både framgång och motgång, olycka och lycka.

Vid 28 års ålder utsågs hon till näringslivets mäktigaste affärskvinna, och 2019 var planen att lämna Sverige och etablera sig i USA. Allt gick dock inte som planerat. Precis innan hon hann flytta kom kraschen som fick planerna att gå i kras. Isabella hade tagit alldeles för stora risker och var nära att gå i konkurs.

I dag, snart ett år senare, ter sig livet helt annorlunda. Den hektiska vardagen är utbytt mot tid tillsammans med familjen, och för första gången på länge är Isabellas mål att inte göra någonting. Enkelt på pappret, svårare i praktiken.

I ett pressmeddelande till Isabella och Sheila Arnells podcast Isabella söker Sheila berättar medieprofilen nämligen att den nya vardagen lett till att hon ”befinner sig i världens trettioårskris” och att det känns som att hela hennes identiteten är på väg att förändras.

Annons

Från att alltid ha förknippats med sin låga ålder, och beskrivits som den som åstadkommit saker tidigare än alla andra, till att fylla 30 och inte längre veta vad hon vill.

“Du ska vara en stålkvinna”

I podcasten konkretiserar Isabella sina känslor ytterligare och förklarar det svåra i att gå från att vara en driven affärskvinna som alltid vill sträva framåt och klättra uppåt till komma till insikt med att familjelivet just nu lockar mer.

– Jag känner mig vilsen, vet inte riktigt vad jag ska göra, säger hon bland annat och fortsätter:

– Jag vill ha fler barn och jag vill vara hemma, men då blir jag arg på mig själv som tänker ‘Nej, Isabella du ska ju ha den där superkarriären. Du ska vara en stålkvinna’.

Isabella beskriver det som att bilden av vem hon varit krockar med vem hon är, samtidigt som oron över framtiden gör sig påmind.

– Ett liv som jag trodde skulle vara det hemskaste och värsta livet någonsin har blivit mitt favoritliv.

Annons

– Men jag är också rädd för att om jag tar en paus just nu och väljer barnlivet i några år till, så kan jag kanske aldrig mer komma tillbaka. Att det inte kommer gå, för att dörren är stängd.

Foto: Lisa Arfwidson/SvD/TT

LÄS MER:

Annons